Πριν από μερικές ημέρες επανήλθε στο φως της δημοσιότητας το συμπέρασμα έρευνας από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), σχετικά με τις καρκινογόνες ιδιότητες του φοινικελαίου, όταν αυτό θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 200 βαθμών Κελσίου).
Η εν λόγω έρευνα συνδέθηκε σχεδόν σε όλα τα διεθνή και έγκυρα ΜΜΕ με το προϊόν “Nutella” από την εταιρεία Ferrero. Το δημοφιλές προϊόν σοκολάτας περιέχει φοινικέλαιο.
Όπως ήταν φυσικό η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Η εταιρεία Ferrero εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση ως απάντηση στα δημοσιεύματα αυτά…
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr