Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Το «Ελπίς» αντεπιτίθεται …

Το «Ελπίς» αντεπιτίθεται …

Ο διοικητής του ΕΛΠΙΣ Θεόδωρος Γιάνναρος απαντά σε όσους καταλογίζουν στο νοσοκομείο χαμηλή απόδοση.

Πολλά ειπώθηκαν και κάποια από αυτά γράφθηκαν σε ημερήσιες εφημερίδες σχετικά με τις αποδόσεις των Δημοσίων Νοσοκομείων, που βασιζόταν σε επίσημη έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, υπό τον καθηγητή κο Κ. Κυριόπουλο, που έγινε για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας και που δείχνει πως μόλις 19 Νοσοκομεία λειτουργούν αποδοτικά.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας που βασίστηκε σε 3 δείκτες, την καθαρή τεχνική αποδοτικότητα, την αποδοτικότητα κλίμακας, την τεχνική αποδοτικότητα φάνηκε πως μόνο τα μεγάλα Νοσοκομεία λειτουργούν αποδοτικά, ενώ τα μεσαία π.χ. δεν έχουν καλή απόδοση… Η μελέτη, όμως αυτή, βασίστηκε σε στοιχεία του 2009, όπου γενικά το Σύστημα Υγείας βρισκόταν στο ναδίρ του.

Για το ΓΝΑ “Η Ελπίς” οι δείκτες έδειξαν 41 – 93 – 38 για το 2009 που είναι όντως πολύ χαμηλοί. Όμως, για το πρώτο 6μηνο του 2010 οι δείκτες αυτοί είναι εντελώς διαφορετικοί και διαμορφώθηκαν σε 79 – 96 – 76. που, ουσιαστικά υποδηλώνει διπλασιασμό των δεικτών αποδοτικότητας του Νοσοκομείου, παρ’ όλο που η νέα Διοίκηση ανέλαβε στις 30 Απριλίου του 2010.

Αν λάβουμε υπ’ όψη τους δείκτες για όλο το 2010 θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένοι. Πώς, λοιπόν, κάποιοι αναφέρουν το Ελπίς ως Νοσοκομείο χαμηλών αποδόσεων, έτσι απλά; Πώς είναι δυνατόν να υποβαθμίζουν ένα Νοσοκομείο που πραγματικά ηγείται από πλευράς παροχής Υπηρεσιών Υγείας, απόδοσης, μείωσης κόστους λειτουργίας με αύξηση, συγχρόνως του αριθμού των ασθενών και των υπηρεσιών, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας;
Ενδεικτικά πρέπει να αναφερθούν σημεία που το Ελπίς βρίσκεται ψηλά στην αποδοτικότητα:

Στο Ελπίς δεν υπάρχει λίστα αναμονής

Το συνολικό κόστος λειτουργίας του νοσοκομείου μειώθηκε το 1ο τρίμηνο κατά 10,3%, και κατά 26,5 το 3ο, ενώ η μείωση στο 4ο θα είναι γύρω στο 32%
Το κόστος στο φάρμακο μειώθηκε κατά 9% το 2ο τρίμηνο, και κατά 30% το 3ο με προοπτική περαιτέρω μείωσης το 4ο τρίμηνο
Το κόστος στα αναλώσιμα μειώθηκε κατά 35% το 3ο τρίμηνο με σταθερές πτωτικές τάσεις.
Το Nοσοκομείο εφαρμόζει διπλογραφικό σύστημα, παράλληλα με το δημόσιο λογιστικό
Το Nοσοκομείο ανακαινίζεται συνεχώς με ίδια κεφάλαια και ιδιαίτερα χαμηλό κόστος
Το “μνημόνιο” ακολουθείται κατά 100% παρ’ όλο που το νοσοκομείο δεν ανήκει σε εκείνα που τους ζητήθηκε να το ακολουθήσουν.

Το Ελπίς με τον ΟΚΑΝΑ συνεργάζονται στο πρόγραμμα της μεθαδόνης σε ξεχωριστό κτίριο που δεν θα έχει σχέση με το νοσοκομείο

Το Nοσοκομείο Ελπίς κατακλύζεται καθημερινά από ευχαριστήριες επιστολές που εκθειάζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό το οποίο παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει λόγω σοβαρών ελλείψεων υπερβάλλοντας εαυτούς καταφέρνουν να είναι πρωτοπόροι στην προστασία και την προώθηση της δημόσιας υγείας και την παροχή ιατρικής φροντίδας σε ΟΛΟΥΣ, ασχέτως προέλευσης, θρησκείας χρώματος, κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης. Το Ελπίς είναι ένα Nοσοκομείο για όλους!

Διαθέτει ένα πλήρες Mαστολογικό με μαστογραφία, βιοψίες, παρακεντήσεις, υπέρηχους τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και κατευθυνόμενες βιοψίες. Από την άλλη υπάρχει μία από τις πλέον σύγχρονες οφθαλμολογικές μονάδες πανελλαδικά.

Η μονάδα που διευθύνεται από τον έναν από τους πλέον φημισμένους οφθαλμιάτρους, τον κο Τσόπελα ειδικεύεται εκτός των άλλων στις δακρυοκυστίτιδες, την φλουροαγγειογραφία και τις αποκολλήσεις. Επιπλέον διαθέτει, το πλέον αναβαθμισμένο στην επικράτεια μηχάνημα ΟCT για τη μελέτη, την πρόγνωση του γλαυκώματος, και της ωχράς κηλίδας.

Η Oφθαλμοχειρουργική κλινική του Ελπίς διαθέτει το πλέον σύγχρονο μικροσκόπιο οροφής, καθώς και φακοθρυψία.

Η ΩΡΛ κλινική που διευθύνεται από τον κο. Νταβίλη ειδικεύεται στην μελέτη & θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας, του ιλίγγου και άλλων ακουολογικών προβλημάτων, δίχως να υπολείπεται στη χειρουργική αποκατάσταση άλλων προβλημάτων. Επίσης διαθέτει ένα πολύ σύγχρονο ενδοσκοπικό εργαστήριο.

Το Ελπίς διαθέτει 2 ΜΕΘ, πλήρη Kαρδιολογική κλινική με υπό παράδοση ένα κορυφαίο αιμοδυναμικό εργαστήριο υπό τη δ/ση του κου Τρίκα, 2 παθολογικές κλινικές, υπό των κ.κ Γιαλούρη & Παξιμαδά, Πλήρη Ουρολογική/νεφρολογική κλινική, υπό τη δ/ση του κου Καραναστάση, (σύντομα θα υπάρχει και εργαστήριο για τη μελέτη της ανδρικής στειρότητας), και πλήρες ακτινοδιαγνωστικό τμήμα με σύγχρονο αξονικό τομογράφο, μηχανήματα triplex και υπερήχων.

Επιπλέον στο Nοσοκομείο Ελπίς δραστηριοποιείται ένας εκ των κορυφαίων παιδοπνευμονολόγων πανελλαδικά, ο κος Κατσαρδής. Το ιατρείο ειδικεύεται στο παιδικό άσθμα και δέχεται παιδιά, καθημερινά από όλη την Ελλάδα.

Τέλος στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο υπάρχουν, ιατρείο παχυσαρκίας, πόνου, και διαβητολογικό, εκτός των λοιπών ειδικοτήτων, όπως, γαστρεντερολογικό, νευρολογικό, πνευμονολογικό, αγγειοχειρουργικό, οδοντιατρικό, και ογκολογικό.

Το Ελπίς είναι ένα Νοσοκομείο υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων που ηγείται στον τομέα της ανθρωπιάς της εξυπηρέτησης, της προστασίας και προώθησης της υγείας ως υπέρμαχος ενός υγιούς και αποτελεσματικού ΕΣΥ, και που σύντομα θα αυξήσει σημαντικά τη δυναμικότητά του από πλευράς κλινών. Το Ελπίς όχι μόνο δεν κινδυνεύει να συγχωνευθεί με άλλο Νοσοκομείο, αλλά θα ηγηθεί τόσο από πλευράς εξυπηρέτησης του πολίτη, όσο και από πλευράς διαφάνειας, αλλά και συμμόρφωσης στις απαιτήσεις των καιρών.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε