Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

To διαζύγιο είναι μεταδοτικό….

Το λένε σύνδρομο του διαζυγίου και χτυπάει ζευγάρια που βλέπουν άλλα φιλικά τους ζευγάρια να χωρίζουν.

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που βασίστηκε σε στοιχεία που συλλέχθηκαν επι 32 χρόνια, οι πιθανότητες να πάρει κάποιος διαζύγιο αυξάνονται κατά 75% αν έχει φίλους που χωρίζουν.

Και δεν σταματάει μόνο σε φίλους. Μπορεί να είναι αδερφός ή ακόμα και συνάδελφος.

Ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι, χρησιμοποίησαν μια διαχρονική έρευνα που έγινε στον πληθυσμό μιας μικρής πόλης της Μασαχουσέτης κοντά στη Βοστώνη, η οποία ξεκίνησε το 1948 για να εξετάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιολογικών νοσημάτων και αποτελεί από τότε είναι εργαλείο για τους επιστήμονες λόγω του πλούτου των πληροφοριών που συλλέγεται από γενιά σε γενιά.

Ετσι, τα στατιστικά δεδομένα από ανθρώπους που έχουν φύγει από την πόλη έδειξαν ότι ένας χωρισμένος φίλος ή συγγενής που ζει εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά μπορεί να επηρεάζει ενδεχόμενο διαζύγιο των οικείων σαν να ζούσε στη διπλανή πόρτα.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε την διάλυση ενός γάμου σαν «μεταδοτική ασθένεια που θα εξαπλωθεί ».

Παλαιότερη έρευνα σουηδών επιστημόνων είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το διαζύγιο είναι μεταδοτικό, αλλά μόνο μεταξύ των ανδρών.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε