Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το κλείσιμο το σχολείων θα μειώσει την πανδημία της γρίπης

Το κλείσιμο το σχολείων θα μειώσει την πανδημία της γρίπης
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.11.2009 | 08:51
Πρώτη δημοσίευση: 27.11.2009 | 08:51

 
Το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να μειώσει κατά το ένα πέμπτο τη μετάδοση του ιού της νέας γρίπης Α.

 
Αυτό υποστηρίζουν Βέλγοι επιστήμονες. Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και διαπίστωσαν ότι το κλείσιμο των σχολείων σε περιπτώσεις πανδημίας, όπως αυτή της νέας γρίπης, μπορεί να περιορίσει τη διάδοση του ιού κατά 21%.
 
"Τα παιδιά είναι σημαντικοί παράγοντες διάδοσης πολλών παθογόνων λόγω των συχνών και στενών κοινωνικών επαφών και της γενικής υγιεινής τους", ανέφερε ο Νιλ Χενς, από το Πανεπιστήμιο Χάσελτ και Αμβέρσας.
"Οι μειωμένες δυνατότητες επαφών (...) θα ήταν σημαντικό όφελος σε μια κατάσταση πανδημίας", πρόσθεσε.
 
Στη Βρετανία, αλλά και σε άλλες χώρες, τα σχολεία κλείνουν σποραδικά σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του ιού Η1Ν1. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αφήσει κάθε χώρα να αποφασίζει πότε και εάν θα κλείσει τα σχολεία της. Πολλές κυβερνήσεις πάντως διαφωνούν με το κλείσιμο των σχολείων γιατί αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά τους, μειώνοντας έτσι την παραγωγή σε μια περίοδο που οι οικονομίες έχουν ήδη πληγεί σοβαρά από την κρίση.
 
Στη μελέτη του Χενς χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία και την Ολλανδία για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στον αριθμό των στενών επαφών που έχουν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση. Διαπιστώθηκε ότι, σε γενικές γραμμές, οι επαφές αυτές μειώνονται κατά περίπου 10% όταν τα σχολεία είναι κλειστά.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Κοζάνη: Κρούσμα της γρίπης των πτηνών - Πέθαναν όλα τα πουλερικά μέσα σε λίγες μέρες! Κοζάνη: Κρούσμα της γρίπης των πτηνών - Πέθαναν όλα τα πουλερικά μέσα σε λίγες μέρες!
  2. Θεσσαλονίκη:Ξεκίνησαν τα Σχολικά Γεύματα σε δημοτικά σχολεία στη Νεάπολη και τη Βόλβη Θεσσαλονίκη:Ξεκίνησαν τα Σχολικά Γεύματα σε δημοτικά σχολεία στη Νεάπολη και τη Βόλβη
  3. Κρήτη: Βρήκαν τους κλέφτες που  χτυπούσαν  σε σχολεία Κρήτη: Βρήκαν τους κλέφτες που "χτυπούσαν" σε σχολεία
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook