Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το μωρό μπορεί να σκοτώσει τον έρωτα των γονιών!

Χωρίς να το θέλει, το μικρό πλασματάκι μπορεί να “σκοτώσει” τόσο την ερωτική, όσο και την κοινωνική ζωή των γονιών του…

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από βρετανική εταιρεία, όσο πολύτιμο κι αν είναι το συναίσθημα του ερχομού του πελαργού, έχει και δυσάρεστες παρενέργειες. Οι απαντήσεις 3.000 νέων γονιών είναι αποκαλυπτικές. Τα πέντε πρώτα χρόνια οι έξοδοι του ζευγαριού μειώθηκαν στο ελάχιστο και οι έξι στους δέκα λένε ότι το μωρό έφερε μαζί απώλεια σεξουαλικού ενδιαφέροντος για τον / την σύντροφό τους.

Ο λόγος – σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ – που οι γονείς δεν βγαίνουν έξω είναι ότι ντρέπονται να ζητάνε από συγγενείς και φίλους να τους κρατήσουν το μωρό. Επιπλέον, τα έξοδα από την άφιξη του νέου μέλους αυξάνονται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού να κατευθύνεται στις δικές του ανάγκες και να μπαίνουν στην άκρη οι ανάγκες των γονιών.

“Τα παιδιά έχουν πάντα προτεραιότητα, όσο και αν οι γονείς αναπολούν την εποχή πριν από τη γέννησή τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν άσχημα όταν «κλέβουν» χρόνο από το παιδί για να βγουν έξω και «αυτομαστιγώνονται» ψυχολογικά όταν βάζουν τη σχέση τους πάνω από την υποχρέωση προς το μωράκι τους. Ετσι, πολλοί από αυτούς ξεχνούν πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσουν ζωντανή, σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται, την ερωτική διάθεση που είχαν προτού γίνουν γονείς” λέει η εκπρόσωπος της εταιρείας ReadyΒed, Λούσι Γουίν-Τζόουνς.

Παράλληλα, το μωρό – που γίνεται αυτόματα ο “βασιλιάς” ή η “βασίλισα” της οικογένειας – θέλει όλη την προσοχή πάνω του και όταν το ζευγάρι ετοιμάζεται να βγει ή όταν ο μπαμπάς και η μαμά εκφράζουν τρυφερότητα ο ένας απέναντι στον άλλο, το μωρό ζηλεύει και υποσυνείδητα “τιμωρεί” τους γονείς, αρχίζοντας να κλαίει ή κάνοντας το άρρωστο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε