Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το ναρκωτικό "Εκστασι" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία μετατραυματικού στρες

Το ναρκωτικό `Εκστασι` μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία μετατραυματικού στρες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.07.2010 | 11:45
Πρώτη δημοσίευση: 19.07.2010 | 11:45

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια ωφέλιμη χρήση του ψυχεδελικού ναρκωτικού "Έκστασι" στην ψυχιατρική, ιδίως

για την ψυχοθεραπεία ασθενών που υποφέρουν από διαταραχή μετα-τραυματικού στρες.

    Μια μικρής κλίμακας δοκιμή σε 20 άτομα έδειξε ότι το ναρκωτικό-φάρμακο είναι ασφαλές και φαίνεται να βελτιώνει σημαντικά τα αποτελέσματα της ψυχοθεραπείας. Οι αμερικανοί ερευνητές πήραν την άδεια να κάνουν μεγαλύτερες δοκιμές σε βετεράνους του αμερικανικού στρατού.

    Το "Έκστασι" (γνωστό ιατρικά ως MDMA) πιστεύεται ότι μειώνει το φόβο, επιτρέποντας στους ασθενείς, που είναι συναισθηματικά πληγωμένοι και "κλειστοί", να ωφεληθούν καλύτερα από την ψυχοθεραπεία με το γιατρό τους.

    Η έρευνα, υπό τον ψυχίατρο Μάικλ Μιτόφερ, παρουσιάστηκε στο "Journal of Psychopharmacology" (Περιοδικό Ψυχοφαρμακολογίας), σύμφωνα με το ΒΒC. Οι κλινικές δοκιμές εξαίρεσαν άτομα με ιστορικό ψύχωσης ή εθισμού σε ναρκωτικά και συμπεριέλαβαν μόνο ασθενείς με μετα-τραυματική ψυχική διαταραχή.

    Δεν αναφέρθηκαν παρενέργειες από την χρήση του φαρμάκου-ναρκωτικού, η έρευνα του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την Πολυεπιστημονική Ένωση για τις Ψυχεδελικές Μελέτες.

    Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η ουσία MDMA, πριν ονομαστεί "Έκστασι" και χρησιμοποιηθεί ευρέως από τους νέους ως ναρκωτικό, είχε δοκιμαστεί ήδη από εκατοντάδες ψυχίατρους και ψυχοθεραπευτές σε όλο τον κόσμο, ως υποβοηθητικό μέσο στην θεραπεία ασθενών.

    Ο δρ Μιτόφερ τόνισε ότι η MDMA "φαίνεται να φέρνει τους ανθρώπους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για ψυχοθεραπεία, βοηθώντας τους να επεξεργαστούν το τραύμα τους και να μην κατακλυσθούν από τα (αρνητικά) συναισθήματά τους".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα! Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!
  2. Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το  ναυάγιο  της υγείας Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το "ναυάγιο" της υγείας
  3. Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του; Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του;
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook