Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το τραγούδι… είναι άσκηση!

Είτε πρόκειται για χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα είτε για… λαϊκά, το τραγούδι κάνει πολύ καλό τόσο στην ψυχολογία όσο και στο σώμα.

Ακόμη και αν δεν το γνωρίζουμε, το τραγούδι είναι και αυτό ένα είδος γυμναστικής. Εξασκεί τους πνεύμονες, αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και την κυκλοφορία του αίματος – όλα πολύ καλά για να διατηρηθούμε υγιείς.

Η Μπάρμπαρα Ντινσντέιλ από το ίδρυμα Heart Research UK έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να τραγουδήσουν. “Είναι μία αεροβική άσκηση. Το τραγούδι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, μειώνει το στρες και μας βοηθά να διατηρήσουμε θετική ψυχολογία” αναφέρει.

Επίσης, το τραγούδι, ειδικά όταν γίνεται δημοσίως αυξάνει την αδρεναλίνη και μαζί την ευχαρίστηση και τη συγκίνηση που αντλούμε από αυτό.

Ο καθηγητής Γκρέιαμ Γουέλτς πρόεδρος ιδρύματος για τη Μουσική Παιδεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, αναφέρει ότι τα ωφέλη του τραγουδιού αφορούν και την ψυχή και το σώμα. “Η βιολογία, η ψυχή και το συναίσθημα- όλα αυτά συνδέονται στον άνθρωπο” αναφέρει.

“Καθώς η μουσική καταλαμβάνει πολλές περιοχές του εγκεφάλου, ο οργανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση όταν τραγουδάμε και εκκρίνονται αρκετές ορμόνες ευχαρίστησης”, λέει και προσθέτει: “Επίσης με το τραγούδι μειώνονται τα επίπεδα στρεσογόνων ορμονών όπως η κορτιζόλη”.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε