Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Τρελοί χαπάκηδες” οι Αυστραλοί

“Τρελοί χαπάκηδες” οι Αυστραλοί

 Ίσως στους Αυστραλούς να ταίριαζε απόλυτα η έκφραση “παίρνεις ληγμένα;”. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για ληγμένα αλλά για κανονικά χάπια.

 

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 40 εκατομμύρια χαπάκια καταναλώνουν την…ημέρα παρακαλώ, οι αυστραλοί κάτι που αναλογεί σε δύο χαπάκια κατ’ άτομο!
 
Το κόστος ανέρχεται σε 14,3 εκατ. δολάρια το χρόνο, από τα οποία 6,5 εκατ. τα καταβάλλουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι. Το φαινόμενο γεννά το ερώτημα αν οι Αυστραλοί βασίζονται περισσότερο στα χάπια παρά στον τρόπο ζωής για θέματα υγείας.
 
Το φαινόμενο αυτό, κατά την άποψη του υποδιευθυντή του Αυστραλιανού Ιατρικού Συνδέσμου, Στιβ Χάμπλετον, οφείλεται στη γήρανση του πληθυσμού, την ανακάλυψη νέων φαρμάκων, καθώς και στην αύξηση χρόνιων ασθενειών.
 
Όπως λέει ο Στιβ Χάμπλετον, υπάρχει έξαρση στην αύξηση του αριθμού ατόμων που πάσχουν από διαβήτη. Έτσι, κάποιος που δεν έπαιρνε ούτε ένα φάρμακο, μόλις ανακαλύπτει ότι πάσχει από διαβήτη, αναγκάζεται να παίρνει τέσσερα χάπια την ημέρα.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι διαφημίσεις όπως αυτές, σύμφωνα με τις οποίες, μπορεί κάποιος να κόψει το κάπνισμα ή να θεραπευτεί από το διαβήτη με χαπάκια, αυξάνουν τον αριθμό των χαπιών που καταναλώνονται σε μεγάλο βαθμό.
“Οι γιατροί βρίσκονται σήμερα κάτω από διαρκή πίεση να χορηγήσουν κάποια συνταγή”, καταλήγει ο δρ. Χάμπλετον.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε