Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρέχουν να κάνουν το εμβόλιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Ναι στον εμβολισμό φαίνεται να λένε πλέον οι Έλληνες. Την Τρίτη πρώτη μέσα εμβολιασμού του γενικού υγιούς πληθυσμού εμβολιάστηκαν….

 

30.000 πολίτες. Την Δευτέρα μόλις 17.000 άνθρωποι. Όπως λένε από το υπουργείο τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.
 
Οι ειδικοί εκτιμούν πως η αναστροφή του αρνητικού κλίματος για το εμβόλιο οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολίτες έχουν θορυβηθεί από την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και από τους θανάτους τις τελευταίες μέρες.
Μάλιστα όπως τονίζουν οι επιστήμονες, έρχονται πιο δύσκολες μέρες αφού από σήμερα θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.
 
Ουρές όμως έχουν αρχίσει να σχηματίζονται στα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και στα νοσοκομείο. Μόνο χθες στον “Ερυθρό Σταυρό” οι πολίτες περίμεναν περίπου δύο ώρες στην ουρά. Φυσικά όπως είπαν και οι γιατροί εκεί υπάρχει και ωράριο εμβολιασμού αλλά χθες δεν μπορούσαν να το τηρήσουν για να μην περιμένουν περισσότερο οι πολίτες. Στον “Ερυθρό” τις πρώτες πρωινές ώρες εμβολιάζεται το νοσηλευτικό προσωπικό ακολουθούν οι ευπαθείς πολίτες και μετά οι υπόλοιποι. Αναγκαστικά όμως εμβολίαζαν και τους υγιής ανθρώπους και τις υπόλοιπες ώρες για να μην μεγαλώσει περισσότερο η ουρά.
 
Ελεύθερη θα είναι και πάλι η διακίνηση των αντιικών φαρμάκων από τα φαρμακεία. Έτσι δεν θα χρειάζεται πλέον αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση αλλά απλή συνταγή γιατρού.
 
Μέχρι σήμερα 35 ασθενείς νοσηλεύονται στην Εντατική. 21 έχουν χάσει την ζωή τους.
 

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε