Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τρία νοσοκομεία στην Αθήνα στα όρια τους πριν γίνουν εστίες μόλυνσης

Τρία νοσοκομεία στην Αθήνα στα όρια τους πριν γίνουν εστίες μόλυνσης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2013 | 21:52
Πρώτη δημοσίευση: 26.02.2013 | 21:52

Κενά και προβλήματα στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων, διαπίστωσε στα νοσοκομεία «Άγιος Παντελεήμων» στη Νίκαια, στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και στο «Τζάνειο», η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Οι εκθέσεις ελέγχου των τριών νοσοκομείων, που εστάλησαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στην αρμόδια 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων για να επιληφθούν των αναγκαίων διορθωτικών κινήσεων, αφορούσαν στην τήρηση των κανόνων υγιεινής από το προσωπικό, την εφαρμογή προγραμμάτων απεντομώσεων και μυοκτονιών, τη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων, την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος, ενώ έγιναν και δειγματοληπτικοί υγειονομικοί έλεγχοι στους θαλάμους ασθενών και σε κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Πειραιά, οι έλεγχοι αποτυπώνουν και επισημαίνουν στο συγκεκριμένο τομέα επί μέρους κενά και προβλήματα τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη ανθυγιεινών εστιών που μπορούν να απειλήσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων των νοσοκομείων, ιδίως των ραδιενεργών και των μολυσματικών.

«Οι υπηρεσίες μας καθημερινά βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ "ΥΓΕΙΑ" ΤΟΥ NEWSIT


   Διαδώστε αυτό το άρθρο