Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τυρί καμαμπέρ: Κίνδυνος για λιστερίωση – Προσοχή στα συμπτώματα

Τυρί καμαμπέρ: Κίνδυνος για λιστερίωση – Προσοχή στα συμπτώματα

Με αφορμή το σημερινό doodle της Google για την Marie Harel, τη γυναίκα που ανακάλυψε το τυρί καμαμπέρ (Camembert), είναι σώφρον να θυμηθούμε ότι όλα τα μαλακά τυριά είναι πιο ευαίσθητα γαλακτοκομικά προϊόντα σε σχέση με τα σκληρά τυριά και είναι πολύ πιο περίπλοκη η συντήρησή τους.

Συγκεκριμένα, πριν από έναν χρόνο είχαν αποσυρθεί από τα ράφια των καταστημάτων στην Αγγλία πολλοί τύποι από το τυρί καμαμπέρ (Camembert), επειδή εντοπίστηκαν παρτίδες που είχαν μολυνθεί με το βακτήριο Listeria, δηλαδή την αιτία της επικίνδυνης για τον άνθρωπο λιστερίωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε