Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρέφος προσβλήθηκε από την γρίπη Η1Ν1

Βρέφος προσβλήθηκε από την γρίπη Η1Ν1

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται βρέφος έξι μηνών που προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης.

Το βρέφος αρχικά νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών όπου και διαπιστώθηκε ότι έφερε συμπτώματα της γρίπης. Οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια επιβεβαίωσαν πως έχει προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Ο Νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης, εμφανίζεται καθησυχαστικός επισημαίνοντας πως το γεγονός δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Παρόλο που το κρούσμα αυτό δεν είναι η πρώτη εμφάνιση της γρίπης στην Ελλάδα.

Ένας 35χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του  νοσοκομείου Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης, ένας 40χρονος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, ενώ σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται 30χρονη μητέρα στην Εντατική του Ευαγγελισμού.

Ασθενείς με επιπλοκές της γρίπης νοσηλεύονται επίσης στην Εντατική του Σισμανόγλειου, του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην Κρήτη, αλλά και στο ιδιωτικό θεραπευτήριο “Ερρίκος Ντυνάν”.

Στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών μάλιστα νοσηλεύεται 54χρονη που φέρει τα συμπτώματα του ιού χωρίς να είναι αναγκαία μέχρι αυτή την ώρα η μεταφορά της σε κλινική της Θεσσαλονίκης.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε