Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βρέθηκε κρέας αλόγου και σε Σλοβενία, Κροατία

Βρέθηκε κρέας αλόγου και σε Σλοβενία, Κροατία

Λαζάνια με κρέας αλόγου βρέθηκαν στη Σλοβενία και στην Κροατία και η εταιρία Ledo αποφάσισε να τα αποσύρει από την αγορά μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν.

Το κρέας αλόγου βρέθηκε σε λαζάνια συσκευασίας 450 γραμμαρίων. Οι έλεγχοι έδειξαν πως τα λαζάνια είχαν κρέας αλόγου αντί βόειου κρέατος, όπως αναγραφόταν στη συσκευασία.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το θέμα, καθώς είναι αρμόδια για τη διανομή των προϊόντων, τα οποία προμηθεύεται από γαλλική εταιρεία.

Επίσης, η εταιρεία τονίζει ότι τα λαζάνια που κυκλοφορούν στην κροατική αγορά παρασκευάζονται από την ισπανική εταιρεία Tuttipasta και περιέχουν βόειο κρέας. Μάλιστα, η εταιρεία δημοσίευσε και ανακοίνωση της Tuttipasta, με την οποία πιστοποιείται ότι τα προϊόντα της περιέχουν το κρέας που αναγράφεται στις συσκευασίες.

Η ισπανική εταιρεία κάλεσε, επίσης, όλους τους προμηθευτές της, να της προσκομίσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούν, προκειμένου, με τη σειρά της, να τα παραδώσει στα ενδιαφερόμενα μέρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και σε προϊόντα της Nestle βρέθηκε DNA αλόγου!

Διατροφικό σκάνδαλο: Χιλιάδες έλεγχοι σε προμαγειρεμένα φαγητά

Βρέθηκε κρέας αλόγου σε σχολεία και νοσοκομεία

Διατροφικό σκάνδαλο: Έρευνες σε κυπριακή εταιρεία για κρέας αλόγου

Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου σε τρόφιμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε