Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρέθηκε το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού

Βρέθηκε το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού

Ελπίδα σε εκατομμύρια γυναίκες προσφέρει ένα νέο εμβολίο, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας μορφής καρκίνου του μαστού.

Σε δοκιμές που έγιναν σε ποντίκια, το εμβόλιο εξαφάνισε τους καρκινικούς όγκους, τώρα οι επιστήμονες είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τοι εμβόλιο και συους ανθρώπουςλ.«Αν το εμβόλιο δράσει στους ανθρώπους όπως έδρασε στα ποντίκια, η στιγμή θα είναι μνημειώδης. Θα εξαλείψουμε τον καρκίνο του μαστού», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Vincent Tuohy στο BBC.

Η ομάδα των ερευνητών ισχυρίζεται πως αν κατορθώσει να φτιάξει το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού, αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα. Διότι, μέχρι στιγμής είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί, αφού ο καρκίνος αναπτύσσεται μέσα στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και δεν είναι από τους ιούς, που μπορεί να αντιμετωπιστεί από ένα εμβόλιο.

Προς το παρόν, τα δυο εμβόλια που υπάρχουν κατά του καρκίνου, λειτουργούν εναντίον του ιού που προκαλεί τον καρκίνο και όχι κατά του ίδιου του καρκίνου. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι, ακόμη και αν η δημιουργία του εμβολίου πάρει αρκετό χρόνο για να βγει στο εμπόριο, και ευελπιστούν πως μια μέρα το εμβόλιο θα χρησιμοποιείται στις ενήλικες γυναίκες για την προτροπή του καρκίνου του μαστού όπως ακριβώς χρησιμοποιούνται άλλα εμβόλια για διάφορες ασθένειες.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε