Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βρέθηκε το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού

Βρέθηκε το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.05.2010 | 21:15
Πρώτη δημοσίευση: 31.05.2010 | 21:00

Ελπίδα σε εκατομμύρια γυναίκες προσφέρει ένα νέο εμβολίο, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας μορφής καρκίνου του μαστού.

Σε δοκιμές που έγιναν σε ποντίκια, το εμβόλιο εξαφάνισε τους καρκινικούς όγκους, τώρα οι επιστήμονες είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τοι εμβόλιο και συους ανθρώπουςλ.«Αν το εμβόλιο δράσει στους ανθρώπους όπως έδρασε στα ποντίκια, η στιγμή θα είναι μνημειώδης. Θα εξαλείψουμε τον καρκίνο του μαστού», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Vincent Tuohy στο BBC.


Η ομάδα των ερευνητών ισχυρίζεται πως αν κατορθώσει να φτιάξει το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού, αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα. Διότι, μέχρι στιγμής είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί, αφού ο καρκίνος αναπτύσσεται μέσα στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και δεν είναι από τους ιούς, που μπορεί να αντιμετωπιστεί από ένα εμβόλιο.

Προς το παρόν, τα δυο εμβόλια που υπάρχουν κατά του καρκίνου, λειτουργούν εναντίον του ιού που προκαλεί τον καρκίνο και όχι κατά του ίδιου του καρκίνου. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι, ακόμη και αν η δημιουργία του εμβολίου πάρει αρκετό χρόνο για να βγει στο εμπόριο, και ευελπιστούν πως μια μέρα το εμβόλιο θα χρησιμοποιείται στις ενήλικες γυναίκες για την προτροπή του καρκίνου του μαστού όπως ακριβώς χρησιμοποιούνται άλλα εμβόλια για διάφορες ασθένειες.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα! Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!
  2. Λογισμικό Η/Υ διαγιγνώσκει τον καρκίνο από ένα δείγμα αίματος Λογισμικό Η/Υ διαγιγνώσκει τον καρκίνο από ένα δείγμα αίματος
  3. Νέα θεραπεία για το μεταστατικό καρκίνο του μαστού Νέα θεραπεία για το μεταστατικό καρκίνο του μαστού
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook