Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χάπι καταπολεμά τους πόνους περιόδου

Χάπι καταπολεμά τους πόνους περιόδου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2010 | 09:02
Πρώτη δημοσίευση: 26.03.2010 | 09:02

Οι περισσότερες γυναίκες υποφέρουν από τους πόνους περιόδου. Όπως όλα δείχνουν σύντομα θα υπάρχει λύση.

 
Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα χάπι που θα βοηθά τις γυναίκες με τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε μήνα στη διάρκεια της περιόδου και κυρίως με τον πόνο. Το χάπι αυτό θα συμβάλλει επίσης στον περιορισμό των κραμπών οι οποίες παρατηρούνται κάθε μήνα περίπου στο 90% των νεαρών και μεσήλικων γυναικών.
 
Το χάπι θα το λαμβάνουν οι γυναίκες είτε πριν από την περίοδό τους ώστε να αποφευχθεί ο πόνος είτε όταν εμφανίζεται αυτό το σύμπτωμα. Το φάρμακο το οποίο θα χορηγείται με συνταγή γιατρού προβλέπεται ότι θα είναι έτοιμο περίπου σε τέσσερα χρόνια. Η φαρμακευτική εταιρεία που το κατοχύρωσε, η βρετανική Vantia Τherapeutics ανακοίνωσε τη βεβαιότητά της ότι το χάπι αυτό θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο σκεύασμα που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.
 
Η δυσμηνόρροια εμφανίζεται σε περισσότερες από τις μισές γυναίκες σε όλον τον κόσμο και αποτελεί τον κυριότερο λόγο για την απουσία από τα σχολεία και τους τόπους εργασίας των γυναικών στην εφηβεία και έως τα 30. Ο πόνος προκαλείται από τη συστολή της μήτρας στη διάρκεια της περιόδου. Το νέο φάρμακο περιορίζει τα επίπεδα της βασοπρεσίνης, της ορμόνης αύξησης πίεσης που ελέγχει την κίνηση των μυών της μήτρας. Προκαταρκτικές δοκιμές σε μικρές ομάδες γυναικών έδειξαν ότι είναι ασφαλές και χωρίς παρενέργειες. Τώρα διεξάγεται μεγαλύτερη έρευνα με τη συμμετοχή 100 Αμερικανίδων και Βρετανών γυναικών οι οποίες εμφανίζουν σημαντικό πόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.
 
Εάν το φάρμακο ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες θα χαρίσει στη φαρμακευτική εταιρεία ένα μεγάλο μέρος από τα 550 εκατομμύρια ευρώ που είναι η παγκόσμια αγορά για τέτοιου είδους παυσίπονα. «Ελπίζουμε ότι το φάρμακο θα προσφέρει μια αποτελεσματική επιλογή και λύση για εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο επιστήμονας Αντρέι Μπατ που συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που νομιμοποιούσε γυναίκες από ανατολικές χώρες – Αστυνομικός μεταξύ των συλληφθέντων Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που νομιμοποιούσε γυναίκες από ανατολικές χώρες – Αστυνομικός μεταξύ των συλληφθέντων
  2. Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι… Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι…
  3. Έξαλλοι στο Ποτάμι με Μπαργιώτα: Η Φώφη έχει δουλειές λόγω μεταγραφικής περιόδου! Έξαλλοι στο Ποτάμι με Μπαργιώτα: Η Φώφη έχει δουλειές λόγω μεταγραφικής περιόδου!