Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Χέρι χέρι με τις…σιαμαίες

Η Μόιρα Κέλι είναι η γυναίκα που έχει αναλάβει τα δυο κοριτσάκια. Πλεόν η Κρίσνα και η Τρίσνα κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Το ένα από τα δυο σιαμαία κοριτσάκια από το Μπανγκλαντές, μιλάει και αγκαλιάζει τη γυναίκα που εκτελεί χρέη μητέρας.
Το άλλο κοριτσάκι κούνησε τα δάχτυλα του και σύντομα θα βγει και αυτό από το τεχνητό κώμα.
 
Γιατροί στο Royal Children’s Hospital της Μελβούρνης δήλωσαν σήμερα ότι το εγκεφαλογράφημα που έγινε στις ηλικίας περίπου τριών ετών Κρίσνα και Τρίσνα έδειξε ότι οι εγκέφαλοι τους δεν έχουν υποστεί καμία βλάβη από τη διάρκειας 31 ωρών χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκαν.
 
Η επικεφαλής της ομάδας των νευροχειρουργών του νοσοκομείου Βιρτζίνια Μέξνερ χαρακτήρισε επιτυχή την επέμβαση. Μάλιστα προέβλεψε ότι οι μικρές θα αναρρώσουν πλήρως.
Η Μέξνερ και η συνάδελφός της νευροχειρουργός Αλισον Ρέι εξέφρασαν τη χαρά τους για το διαχωρισμό των δυο κοριτσιών που ήταν ενωμένα στο κεφάλι και τα οποία δεν είχαν καμία πιθανότητα επιβίωσης, εάν δεν υποβάλλονταν σε χειρουργική επέμβαση.
 
Τα κοριτσάκια εγκαταλείφθηκαν σε ορφανοτροφείο της Ντάκα, πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, και τα δυο τελευταία χρόνια ζουν στην Αυστραλία.
 
Η Μόιρα Κέλι, η γυναίκα που έχει αναλάβει τα δυο κοριτσάκια και τα έφερε στην Αυστραλία, δήλωσε ότι είναι συγκινημένη που βρίσκεται ανάμεσα στην Κρίσνα και την Τρίσνα, οι οποίες κοιμούνται πλέον σε διαφορετικά κρεβάτια.
“Το να βλέπω αυτές τις δυο όμορφες μικρούλες, τις πολύ γενναίες μικρούλες και εγώ να στέκομαι ανάμεσά τους… βρίσκονται σε δυο κρεβάτια και εγώ είμαι ανάμεσά τους, κάτι που δεν έχω ξανακάνει μέχρι τώρα. Είναι εκπληκτικό”!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε