Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“Χορέψτε” τανγκό για να καταπολεμήσετε το Πάρκινσον

“Χορέψτε” τανγκό για να καταπολεμήσετε το Πάρκινσον

Η πάθηση αυτή είναι μια άγνωστης αιτιολογίας συχνή νευροεκφυλιστική νόσος που έχει προσβάλλει 6,3 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

«Χορέψτε τανγκό» συνιστούν οι ειδικοί στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον. Μελέτη που έγινε στην Αμερική σχετικά με την επίδραση του χορού στη νόσο του Πάρκινσον έδειξε ότι το τανγκό συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ασθενών και στην αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων της καθημερινότητάς τους. 

Η επίδραση του τανγκό είναι συμπληρωματική των ευεργετικών αποτελεσμάτων της φυσιοθεραπείας στους ασθενείς με Πάρκινσον, ανέφερε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Σεβαστή Μποσταντζοπούλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου σε Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Acropolis) και Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς) για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τη νόσο Πάρκινσον.

Η πάθηση αυτή είναι μια άγνωστης αιτιολογίας συχνή νευροεκφυλιστική νόσος που έχει προσβάλλει 6,3 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο. Η συχνότητα εμφάνισής της στον γενικό πληθυσμό είναι 1/1.000, ενώ στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών 1/100. Το 2005 σε όλο τον κόσμο υπήρχαν 4,5 εκατομμύρια άτομα που έπασχαν από νόσο του Πάρκινσον, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι αριθμός αυτός θα φτάσει στα 9,3 εκατομμύρια το 2030.

Όπως ανέφερε η κ. Μποσταντζοπούλου υπάρχουν έξι γονίδια τα οποία ενοχοποιούνται για τη νόσο του Πάρκινσον και ένα στην Ελλάδα παρατηρείται πιο συχνά.

Οι νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία της νόσου περιλαμβάνουν, εκτός από τα φάρμακα που χορηγούνται μία φορά την ημέρα, τη χορήγηση φαρμάκων είτε με τη μορφή αυτοκόλλητου που τοποθετείται σε ένα σημείο του σώματος είτε υποδορίως, με αντλίες οι οποίες εξασφαλίζουν την 24ωρη χορήγησή του.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε