Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υγεία... τέλος – Χωρίς φάρμακα από σήμερα, χωρίς γιατρούς από Δευτέρα

Υγεία... τέλος – Χωρίς φάρμακα από σήμερα, χωρίς γιατρούς από Δευτέρα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.09.2012 | 10:38
Πρώτη δημοσίευση: 01.09.2012 | 10:38

Μετά τον πανικό των 1.250 συνταγών το λεπτό, καθώς οι ασφαλισμένοι προσπαθούσαν να αγοράσουν έστω και την τελευταία στιγμή το φάρμακό τους με πίστωση, από σήμερα θα πρέπει να πληρώνουν το σύνολο της τιμής από την τσέπη τους.

Η ίδια η υγεία νοσεί στη χώρα μας πλέον. Το μεγαλύτερο αγαθό έπεσε θύμα κρίσης, λάθος πολιτικών, αλλά και αναλγησίας όλων εκείνων που βάζουν πάνω απ' τη ζωή την τσέπη τους.

Έτσι από σήμερα όλες οι συνταγές θα πρέπει να πληρώνονται στο ακέραιο και ... ίδωμεν για το πότε θα βρεθεί λύση.
“Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες στιγμές της ελληνικής κοινωνίας, αλλά σε αυτήν συμμετέχουμε και εμείς που πληρώνουμε όλους τους προμηθευτές μας στο ακέραιο και δεν εισπράττουμε τα οφειλόμενα”, λέει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Παράλληλα όμως οι πολίτες θα έχουν από Δευτέρα να αντιμετωπίσουν και το... μέτωπο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που προχωρούν σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας.

Οπως υποστηρίζουν, ο Οργανισμός οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς 200 εκατ. ευρώ για το 2012, καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011.

Διαβάστε επίσης:
Πανικός από τους ασφαλισμένους για τα φάρμακά τους - Κόβονταν 1.250 συνταγές το λεπτό!   Διαδώστε αυτό το άρθρο