Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζουν χωρίς στομάχι!

Ζουν χωρίς στομάχι!

Η Ραβίντρα και η Μίτα Σινγκ ζουν εδώ και ένα χρόνο χωρίς στομάχι. Έχουν χάσει το 20% του βάρους τους όμως αυτή είναι ή μόνη τους ελπίδα για να επιβιώσουν.


Οι δύο αδελφές έκαναν την επέμβαση αφαίρεσης στομάχου, καθώς φέρουν το σπάνιο γονίδιο E-cadheri, το οποίο έχουν μόνο 100 οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Η ύπαρξη του γονιδίου τις κάνει πολύ ευπαθείς σε καρκίνο του στομάχου.

Η 30χρονη Ραβίντρα είχε προσβληθεί από καρκίνο όταν έκανε την επέμβαση. Η αδελφή της ωστόσο θέλησε να την ακολουθήσει και να αφαιρέσει το στομάχι της ως μέτρο πρόληψης.

Η ζωή χωρίς αυτό το ζωτικό όργανο, όπου αποθηκεύεται το φαγητό, απορροφώνται πολλά από τα θρεπτικά συστατικά και γίνεται η πέψη είναι εντελώς διαφορετική βέβαια και για τις δύο.

“Σήμερα είμαι καλύτερα από ό,τι ήμουν τους πρώτους μήνες, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες” λέει η Ραβίντρα σημειώνοντας ότι συχνά νοιώθει κουρασμένη και ζαλισμένη. “Μετά από ένα χρόνο δεν μπορώ ακόμη να βγω έξω για φαγητο και να ευχαριστηθώ το γεύμα μου” λέει.

“Αμέσως μετά το χειρουργείο μπορούσα να φάω πολύ λίγο, δηλαδή ποσότητες ίσες με μία κουταλιά της σούπας. Σήμερα μπορώ να τρώω ποσότητες κατά δύο τρίτα μειωμένες από πριν την εγχείριση, οπότε πάω καλύτερα” συμπληρώνει.

Και οι δύο αδελφές μετά την επέμβαση έχουν χάσει περίπου το 20% του βάρους τους. Η Ραβίντρα συγίζει σήμερα μόλις 50,8 κιλά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε