Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αδυνατίστε, ψωνίζοντας με… μετρητά!

EUROKINISSI
Ψωνίζεται στο σούπερ μάρκετ με πιστωτικές κάρτες; Κακώς! Γιατί; Γιατί έτσι δεν χάνετε…κιλά!
 
 

Το σούπερ μάρκετ μπορεί να σαμποτάρει κάθε προσπάθεια αδυνατίσματος με τα γεμάτα με… απαγορευμένους καρπούς ράφια του. Ωστόσο, αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν τη λύση: να ψωνίζετε cash, αφήνοντας τις πιστωτικές κάρτες στο σπίτι!
 
Τι νόημα έχει αυτό; Η σχετική μελέτη έδειξε πως όσοι βλέπουν το χρήμα να φεύγει… ζεστό από την τσέπη τους, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αφήσουν τα παχυντικά και ανθυγιεινά εδέσματα στα ράφια.
 
«Δύο είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό το ενδιαφέρον εύρημα», γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Καταναλωτικής Έρευνας» (JCR). «Πρώτον, υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ της ανθυγιεινότητας ενός τροφίμου και της παρορμητικής συμπεριφοράς: τα ανθυγιεινά φαγητά τείνουν να ενεργοποιούν παρορμητικές αντιδράσεις.
 
»Δεύτερον, η πληρωμή με μετρητά είναι από ψυχολογικής πλευράς πιο επώδυνη απ’ ό,τι η πληρωμή με πιστωτική κάρτα – και ο “πόνος” της πληρωμής με μετρητά μπορεί να αναχαιτίσει την παρόρμηση της απόκτησης ανθυγιεινών τροφίμων».
 
Όλα τούτα προέκυψαν από μελέτη σε 1.000 νοικοκυριά, τις αγοραστικές συνήθειες των οποίων κατέγραψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ και το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο.
 
Όπως διαπίστωσαν, τα καρότσια του σούπερ μάρκετ περιείχαν πολύ περισσότερα ανθυγιεινά τρόφιμα όταν οι ιδιοκτήτες του χρησιμοποιούσαν «πλαστικό» χρήμα. Όταν, όμως, άρχισαν να πληρώνουν με αληθινά χρήματα, οι επιλογές τους άλλαξαν άρδην και άρχισαν να ελέγχουν προσεκτικά τι αγόραζαν.
 
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το εύρημά τους μπορεί να χρησιμεύσει για την καταστολή των παρορμητικών αγορών – γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο για όποιον κάνει δίαιτα, αλλά και μεσούσης της οικονομικής κρίσης…
 
 
Από το ένθετο “Υγεία”

men + diet Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε