Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Αγοράκι ή κοριτσάκι; Μάθετέ το από την 7η εβδομάδα!

Αγοράκι ή κοριτσάκι; Μάθετέ το από την 7η εβδομάδα!

Πολλοί γονείς διακατέχονται από την  έντονη επιθυμία να μάθουν όσο το δυνατόν συντομότερα εάν το μωρό

που πρόκειται να αποκτήσουν είναι αγόρι ή κορίτσι.

Η πρωτοποριακή αυτή εξέταση διενεργείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, από το εργαστήρια Μοριακής Ανάλυσης & Ταυτοποίησης DNA, Geno-Type biotechnology παρέχοντας αυτή την πληροφορία από την έβδομη κιόλας εβδομάδα της κύησης, με απόλυτη αξιοπιστία και εγκυρότητα, και κυρίως σε χαμηλό κόστος.

Η συγκεκριμένη εξέταση προσδιορισμού του φύλου του εμβρύου από την 7η εβδομάδα, λειτουργεί ανιχνεύοντας το εμβρυϊκό DNA το οποίο βρίσκεται και στο αίμα της κυοφορούσας μητέρας, καθώς κύτταρα του εμβρύου βρίσκονται στο κυκλοφορικό της. Αυτό που η επαναστατική αυτή μέθοδος ανιχνεύει είναι χρωμόσωμα Υ, που εντοπίζεται στα άρρενα έμβρυα. Εάν ανιχνευθεί το χρωμόσωμα Υ, τότε, το έμβρυο είναι αγόρι. Εάν δεν ανιχνευθεί, τότε, πρόκειται για  κορίτσι.

Εάν μια γυναίκα είναι έγκυος 7 εβδομάδων, με βάση την ημερολογιακή ηλικία κύησης (από την 1η ημέρα της τελευταίας περιόδου),μπορεί να υποβληθεί στην εξέταση προσδιορισμού του φύλου..

Το μόνο που απαιτείται για την εξέταση είναι δείγμα από το αίμα της μητέρας (περίπου 2 cc). Αυτό μπορεί να ληφθεί είτε στο γυναικολογικό ιατρείο είτε σε εργαστήριο ή κλινική. Τα αποτελέσματα της εξέτασης αποστέλλονται στον γιατρό, ή στην ενδιαφερόμενη εντός 4 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του δείγματος. (για πληροφορίες www.Geno-Type.gr)

Η εξέταση αυτή είναι αξιόπιστη σε ποσοστό άνω του 97% σε σχέση με τον καθορισμό του φύλου του εμβρύου.

Η εξέταση προσδιορισμού του φύλου ενός εμβρύου, μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε πολλαπλή κύηση. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να καθορίσει τον αριθμό των αγοριών ή κοριτσιών που κυοφορούνται, αλλά από τη στιγμή που ανιχνεύει την παρουσία χρωμοσώματος Υ, θα μας δώσει την πληροφορία ότι η κύηση περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα αρσενικό έμβρυο.

Η εξέταση αυτή φυσικά και σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το υπερηχογράφημα ή οποιαδήποτε άλλη εξέταση. Τα υπερηχογραφήματα κύησης, πραγματοποιούνται, κυρίως, για διαγνωστικούς λόγους και δευτερευόντως για τον έλεγχο φύλου του εμβρύου. Από την άλλη, όμως, ένα υπερηχογράφημα, συνήθως, δεν είναι ακριβές σχετικά με τον καθορισμό του φύλου του εμβρύου, ούτε είναι δυνατόν να δώσει πληροφορίες ως προς το φύλο πριν την πάροδο 4-6 μηνών από την έναρξη της κύησης. Έτσι εάν το ζητούμενο είναι ο προσδιορισμός του φύλου του εμβρύου, η εξέταση  αυτή αποτελεί μονόδρομο.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε