Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Απο τους θυρεούς των οικόσημων στα θηρία των γενόσημων

Σε μια χώρα που βιώνει , έστω μεθοδευμένα, μια έκτακτη κατάσταση την οποία οι παγκόσμιοι οίκοι χαρακτηρίζουν επιλεκτική χρεοκοπία και οι παλιοί καθηγητές περιέγραφαν γλαφυρά ως συναινετικό χρεοστάσιο , είναι λογικό να επικρατεί οργή , σύγχυση ,ανασφάλεια και λελογισμένος φόβος .

Ευτυχώς ή δυστυχώς όλα εξελίσσονται με το ανεπίσημο ιατρικό πρωτόκολλο της ευθανασίας. Το πλαίσιο των επικαιροτήτων είναι ασφυκτικά γεμάτο από την Βουλή που μοιάζει μεθυσμένη ως τα παραδόξως υπερδανεισμένα κυβερνητικά κόμματα και τα νεόκοπα σχήματα που συνωθούνται σε μια αβέβαιη εκλογική αφετηρία χωρίς αφέτη και καψούλι στο πιστόλι .

Στις εφορίες ανά την χώρα εκατοντάδες χιλιάδες τρέχουν να προλάβουν διακανονισμούς που αρχικά είχαν την παρανοϊκή χρονική ρήτρα του 48ώρου. Στις δημόσιες υπηρεσίες τα χειρουργεία των καταργήσεων , εφεδρειών και απολύσεων θα συντονίζουν Γάλλοι ειδικοί της δημόσιας διοίκησης , πριν οι Γερμανοί καταφθάσουν (;) στις εφορίες . Τα φαντάσματα του 19ου αιώνα όταν οι Εσπέριοι προσπαθούσαν να οργανώσουν κράτος επιστρέφουν κατά τρόπο σουρεαλιστικό .

Στο μεταξύ οι πάλαι ποτέ αποικίες του Ινδικού που ξέφυγαν από τη βιομηχανία των μπαχαρικών και κατασκευάζουν από υπολογιστές μέχρι διαστημόπλοια πλημμυρίζουν τις αποικίες των νεόπτωχων της ευρωζώνης με τα περιβόητα πια γενόσημα φάρμακα . Τι απίθανος επικοινωνιακός νεολογισμός των ιθυνόντων για να μην τα ονομάσουν αντίγραφα , υποκατάστατα , φάρμακα φασόν ,απατεντάριστα , μαϊμούδες η όπως αλλιώς παρά με το βαρύγδουπο γενόσημα .

Ένας νεολογισμός που γύρω του έχουν ανοιχθεί χαρακώματα στα οποία μάχονται λυσσαλέα , φαρμακοποιοί , εισαγωγείς , γιατροί , καθηγητές και κάθε λογής μεταπράτες . Όπως παλιά οι φάρες ή οι οικογένειες ευγενών υπεράσπιζαν τα θαυμαστά οικόσημα τους με τους θυρεούς και τα άλλα χαρακτηριστικά μοναδικότητας έτσι και τώρα στην χειμαζόμενη χώρα ,οι φατρίες συμφερόντων συγκρούονται με φόντο την ανασφάλεια χιλιάδων ασθενών και φαρμακόπληκτων .

Σε μια επιτροπευόμενη και δέσμια οικονομία που τρώει τις σάρκες της και τους ανθρώπους της με κάθε τρόπο δεν ήταν δυνατόν να την γλυτώσουν οι άρρωστοι . Όπως φαίνεται πολλοί ασθενείς θα πληγούν , αλλά πιότερο θα πληγούν οι αλυσίδες των αισχρών κερδοσκόπων . Πάνε στο βρόντο , ταξίδια , συνέδρια , ποσοστά , θα σκονιστούμε από τις κορτιζόνες και τα πλασέμπο . Πάνε και τα λουτρά των φτωχοσυνταξιούχων που στα νεσεσέρ τους κουβαλούσαν από αντιπυκτικά αιχμής μέχρι στυτικά σκευάσματα τέταρτης γενιάς ,που υπόσχονταν συνδυαστικές θεραπείες , διαβήτη, υπέρτασης και χρόνιας αποφρακτικής. Στο σύγχρονο χρεοστάσιο θα κοστολογηθούν τα πάντα , ακόμη κι αν συμφέρει να ζουν οι άρρωστοι .

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε