Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αρχισε ο μαζικός εμβολιασμός – 20 νεκροί από τη νέα γρίπη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άρχισε σήμερα στα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την χώρα ο εμβολιασμός του μεγαλύτερου….

…μέρους του πληθυσμού από 6 μηνών έως 50 ετών. Παράλληλα θα συνεχίζεται και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Που μπορείτε να εμβολιαστείτε

Χθες πέθανε γυναίκα 37 ετών που νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Με το νέο θάνατο, το δεύτερο μέσα σε ενα 24ώρο μετά και τον 55χρονο που έχασε τη ζωή του, τα θύματα από τη νέα γρίπη είναι πλέον 20. Ο 55χρονος είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό (Σακχαρώδη Διαβήτη, Χρόνια Αναπνευστική Ανεπάρκεια, και ήταν παχύσαρκος). Νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στην Εντατική εισήχθη και 22χρονη κοπέλα έγκυος, με τους γιατρούς να προβαίνουν το πρωί σε σε καισαρική, προκειμένου να μην κινδυνεύσει το βρέφος. Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του, αλλά η νεαρή μητέρα ακόμα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε ότι σε ΜΕΘ μπήκαν τη Δευτέρα μία 52χρονη γυναίκα παχύσαρκη, μία γυναίκα 69 ετών με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, ένας άνδρας 28 ετών με αυτοάνοσο νόσημα και μία γυναίκα 29 ετών που είναι υπέρβαρη και έχει άσθμα.

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι είχαν κάνει μέχρι το βράδυ της Κυριακής το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, δήλωσε η υπουργός Υγείας, ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν εμβολιαστεί 75.658 άτομα.

 Η υπουργός Υγείας δήλωσε ότι σκοπεύουν να αυξηθούν τα κέντρα εμβολιασμού από 354 σε 527 μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς θα συμπεριληφθούν και τα εμβολιαστικά κέντρα των Νομαρχιών.
 
Από χθες περιπου 1234 τμήματα και σχολεία σε όλη την χώρα έχουν βάλει λουκέτο. Εκεί παρατηρούνται και τα περισσότερα κρούσματα. Η γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία προβληματίζει τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας που εξετάζουν ακόμη το αν θα κλείσουν πιο νωρίς ή όχι τα σχολεία για τις γιορτές ούτως ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ. 
“Λουκέτο” σε σχολεία
“Παγώνει” η παραγγελία 10 εκατ. εμβολίων
1234 σχολεία και τμήματα έβαλαν “λουκέτο” στην Αθήνα
Κλειστά σχολεία στο Ρέθυμνο

 

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε