Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ασπιρίνη τέλος!

Εξαφανίστηκαν οι ασπιρίνες από τα περισσότερα φαρμακεία επειδή είναι φθηνές.
 

Για την έλλειψη ασπιρίνης από τα φαρμακεία οι φαρµακοποιοί καταγγέλλουν πως δεν τους τροφοδοτούν οι φαρμακαποθήκες, οι υπεύθυνοι των οποίων με τη σειρά τους ρίχνουν το φταίξιμο στην φαρμακευτική εταιρεία.Από την πλευρά της η Bayer Ελλάς ισχυρίζεται πως έχει ήδη διαθέσει στην αγορά 20% περισσότερες ασπιρίνες από πέρσυ.
 
Οι φαρμακοποιοί ισχυρίζονται πως οι λόγοι της εξαφάνισης της ασπιρίνης είναι καθαρά κερδοσκοπικοί.Ότι δηλαδή με τις παράλληλες εξαγωγές ”συμφέρει” καλύτερα να διοχετευτεί η ασπιρίνη στη Γερμανία που πωλείται προς 4 ευρώ παρά στη χώρα μας που διατίθεται προς 0,67 ευρώ.Το ίδιο κουτί με ασπιρίνες στην Ιταλία πωλείται προς 2,5 ευρώ και βέβαια δεν παρατηρείται έλλειψη.
 
Σύμφωνα με τα Νέα ο ΕΟΦ είχε επιβάλει τον Σεπτέµβριο ποινή στην Bayer για µειωµένη προµήθεια της αγοράς.Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι ότι η µειωµένη διάθεση έγινε για δύο λόγους, πρώτον επειδή η τιµής της ήταν εξαιρετικά χαµηλή και δεύτερον επειδή πουλιόταν στα περίπτερα.
 
Οι ειδικοί λένε πως την ασπιρίνη θα µπορούσε να αντικαταστήσει το salospir, σε υψηλότερη όµως δοσολογία και ο ΕΟΦ έθεσε σε λειτουργία τον τηλεφωνικό αριθµό 1142, όπου πολίτες και φαρµακοποιοί θα µπορούν να καταγγέλλουν ελλείψεις φαρµάκων.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε