Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αχαϊα: Εφιαλτικά στοιχεία για το Aids – Μολυσμένα 40 άτομα!

ΦΩΤΟ από patrastimes.gr
ΦΩΤΟ από patrastimes.gr

Θέμα χρόνου είναι όπως φαίνεται να «σκάσει» η υγειονομική βόμβα και στη Δυτική Ελλάδα…

Ανοιχτό το ενδεχόμενο, ιερόδουλες που εξωθούνται παράνομα στην πορνεία στην περιοχή, να έχουν μολύνει με AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα άντρες, άφησε μιλώντας στους patrastimes.gr ο υγειονολόγος κ. Δετοράκης.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι ιερόδουλες δεν ελέγχονται, ενώ υπάρχουν ιερόδουλες και άνδρες που δέχονται να έρθουν σε σεξουαλική επαφή χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, έναντι ενός φθηνού τιμήματος 10 ή 20 ευρώ. Παρ’ όλο που τα «στέκια» είναι γνωστά στην πόλη, η πολιτεία «κλείνει» τα μάτια και δεν προβαίνει στους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους και ιατρικές εξετάσεις για τις γυναίκες αυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Δετοράκης, ακόμα και το 30% των φοιτητών, που είναι ενημερωμένοι για τα μέτρα προφύλαξης, δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Εφιαλτικό φαντάζει το σκηνικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μία πόρνη που είναι φορέας του AIDS ή άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, θα τα μεταδώσει σε 33 άτομα μέσα μόνο σε ένα μήνα.

Τα άτομα που είναι φορείς του AIDS στην περιοχή φαίνεται να παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση, καθώς υπολογίζεται ότι είναι καταγεγραμμένα περίπου 40 άτομα, αλλά ο αριθμός τους μπορεί να είναι διπλάσιος, καθώς πολλοί απευθύνονται σε κέντρα της Αθήνας και άλλων περιοχών για να κάνουν εξετάσεις, επειδή φοβούνται ότι δεν θα τηρηθεί η ανωνυμία.

Σύμφωνα με τον κ. Δετοράκη, το «κλειδί» είναι να υπάρξει οργανωμένη καμπάνια ενημέρωσης, η οποία έχει ατονήσει από το 1994 και μετά, καθώς οι εθελοντικές προσπάθειες δεν μπορούν να έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ο εφιάλτης στο δρόμο με το …Aids – Στοιχεία σοκ: “Oι οίκοι ανοχής ήταν γεμάτοι παιδιά”!

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των 11 ιερόδουλων που βρέθηκαν με Aids

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε