Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαβάστε στο iatropedia.gr: Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να κρατήσουν μακριά το διαβήτη, αναφέρει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 200.000 άτομα στις ΗΠΑ. Τι να κάνετε για να προστατευθείτε.

Η κακή διατροφή σε συνδυασμό με το κάπνισμα την κατανάλωση αλκοόλ και την έλλειψη σωματικής άσκησης είναι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Εφαρμόζοντας μία ή περισσότερες απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη ρουτίνα μας θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον κίνδυνο ακόμα κι αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό της νόσου.

Σε μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ σε 200.000 άτομα, οι ερευνητές κατέληξαν στo συμπέρασμα ότι η μείωση των παραγόντων κινδύνου και ένας πιο υγιής τρόπος ζωής, είναι δυνατόν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου ακόμα και σε άτομα στα οποία παρατηρείται προδιάθεση.

Στην αρχή της μελέτης μετρήθηκαν, οι παράγοντες κινδύνου σύμφωνα με τον τρόπο ζωής. Σε συνέχεια οι συμμετέχοντες κατηγοριοποιήθηκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου με βάση αυτούς τους παράγοντες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εάν αλλάξει έστω και ένας από τους παράγοντες κινδύνου στον τρόπο ζωής επηρεάζεται και ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου, ενώ σε περίπτωση που αλλάξουν όλοι οι παράγοντες κινδύνου η επίδραση στα ποσοστά του πληθυσμού του διαβήτη θα είναι μεγαλύτερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε