Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρχονται οι συσκευασίες που θα μας λένε πότε έληξε το φαγητό

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται ότι πετιούνται κάθε χρόνο στα σκουπίδια καθώς τα προϊόντα που αγοράζουν οι καταναλωτές … ξεχνιούνται στο ψυγείο και λήγουν

Όπως ήταν φυσικό μια τέτοια οικονομική αιμορραγία δεν άφησε ασυγκίνητους κάποιους Σκωτσέζους (όχι τυχαία) επιστήμονες που αναζήτησαν και βρήκαν τη λυση.

Κατά βάση βέβαια ο στόχος είναι η βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων. Η νέα συσκευασία βασίζεται σε ένα εξελιγμένο δείκτη-αισθητήρα ενσωματωμένο σε “έξυπνο” πλαστικό, που προειδοποιεί τον καταναλωτή με το να αλλάζει χρώμα, όταν το τρόφιμο χάνει την φρεσκάδα του (π.χ. λόγω ελαττωματικής συσκευασίας), όταν έχει περάσει η ημερομηνία λήξης ή όταν το τρόφιμο δεν έχει τοποθετηθεί στο σωστό ράφι στο ψυγείο.

Ο νέος δείκτης αποτελεί οργανικό τμήμα μιας ευρύτερης καινοτομικής συσκευασίας με την ονομασία “συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας”, που επιτρέπει τη διατήρηση των τροφίμων φρέσκων στις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να παραμένουν περισσότερο χρόνο στα ράφια των καταστημάτων και των καταναλωτών.

Σε όλο τον κόσμο, οι καταναλωτές, όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες, πετάνε στα σκουπίδια πολλούς τόνους ληγμένων τροφίμων, πράγμα που σημαίνει μεγάλη οικονομική σπατάλη, αλλά και περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε