Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιατί δεν σταματάμε ποτέ στα πρώτα τσιπς ;

Γιατί δεν σταματάμε ποτέ στα πρώτα τσιπς ;

Οι επιστήμονες βρήκαν στην απάντηση σε εθιστικές ουσίες, που μοιάζουν με αυτές που περιέχονται στην μαριχουάνα.

Σας έχει τύχει να απλώσετε το χέρι σας να πάρετε ένα μόνο πατατάκι και μετά να μην μπορείτε να σταματήσετε, πριν καταναλώσετε ολόκληρη τη σακούλα;

 

Απάντηση στην ερώτηση γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό, έδωσαν πρόσφατα αμερικανοί επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι οι τροφές που τηγανίζονται σε λίπος, όπως οι τηγανητές πατάτες και τα τσιπς, «πυροδοτούν» στο σώμα την παραγωγή χημικών ουσιών, που ονομάζονται ενδοκαναβινοειδείς ουσίες.

Διαβάστε αναλυτικά την είδηση στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε