Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιατί ο καρκίνος προτιμάει τους άνδρες, από τις γυναίκες;

Γιατί ο καρκίνος προτιμάει τους άνδρες, από τις γυναίκες;

Nέα έρευνα διαπίστωσε ότι η εμφάνιση καρκίνου (οποιασδήποτε μορφής) στους άνδρες είναι συχνότερη σε σχέση με τις γυναίκες και μάλιστα οι πιθανότητες να πεθάνει από καρκίνο ένας άνδρας είναι περισσότερες από μια γυναίκα με τον ίδιο καρκίνο.

Επιστήμονες από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Κορνέλ, ύστερα από μελέτη στοιχείων σχετικά με τον καρκίνο, σε περιστατικά στις ΗΠΑ από το 2003 μέχρι και εφέτος, κατέληξαν στη διαπίστωση ότι ο καρκίνος προτιμάει τους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες. Η δημοσίευση της έρευνας τους έγινε στο περιοδικό “Journal of Urology”.

Οι ερευνητές μελέτησαν όλα τα είδη καρκίνου που προσβάλλουν άνδρες και γυναίκες, εκτός από τον καρκίνο του προστάτη που προσβάλλει μόνο τους άνδρες. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι καρκίνοι όχι μόνο χτυπούν περισσότερο τους άνδρες αλλά και οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες καταγράφουν περισσότερους θανάτους. Δηλαδή εάν για παράδειγμα ο ίδιος καρκίνος χτυπήσει έναν άνδρα και μια γυναίκα, η γυναίκα έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει.

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε