Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Η συνταγή της τέλειας χειραψίας

Η συνταγή της τέλειας χειραψίας

Τα συστατικά της έδωσαν στην δημοσιότητα βρετανοί επιστήμονες και υπόσχονται απόλυτη επικοινωνία στις κοινωνικές μας συναναστροφές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ιδρωμένες παλάμες, το ασταθές βλέμμα και η υπερβολική θέρμη συνιστούν, μεταξύ άλλων, τα βασικά λάθη προς αποφυγήν της ιδανικής χειραψίας.

Η ερευνητική ομάδα του Τζέφρι Μπίτι, επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δημιούργησε μαθηματική «εξίσωση» (στην πραγματικότητα, έναν κατάλογο οδηγιών) με τις παραμέτρους που δημιουργούν στον αποδέκτη το αίσθημα του σεβασμού και της εμπιστοσύνης.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που καταστρέφουν την- σημαντική- πρώτη εντύπωση είναι οι ιδρωμένες παλάμες (υποδηλώνουν άγχος), το άνευρο κράτημα του χεριού (υποδηλώνει αδιαφορία) ή, αντίθετα, ένα υπερβολικά δυνατό σφίξιμο (υποδηλώνει ψεύτικο ενθουσιασμό) καθώς και η έλλειψη επαφής με τα μάτια (υποδηλώνει άνθρωπο που «έχει να κρύψει πολλά»).

«Η χειραψία μεταξύ των ανθρώπων θεωρείται από τα κρισιμότερα στοιχεία για τη δημιουργία εντυπώσεων και αποτελεί πηγή πληροφοριών όσον αφορά τη διαμόρφωση κρίσης για άλλον άνθρωπο» επισημαίνει ο κ. Μπίτι, δηλώνοντας παράλληλα έκπληκτος με το γεγονός ότι «ως σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει Οδηγός που να καθοδηγεί τον κόσμο πώς πρέπει να ανταλλάσσει χειραψία».

Οι βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν ότι η συνταγή για την τέλεια χειραψία είναι απλή: χρησιμοποιήστε το δεξί χέρι, φροντίστε η παλάμη να είναι στεγνή και δροσερή, σφίξτε σταθερά, με μέτρια δύναμη, την παλάμη του άλλου και κουνήστε τα χέρια τρεις φορές, χωρίς να τα τραντάζετε, για δύο με τρία δευτερόλεπτα το πολύ. Η χειραψία πρέπει επίσης να συνοδεύεται από την επαφή με τα μάτια του άλλου, τη φυσικότητα του χαμόγελου και έναν φιλικό χαιρετισμό, αποφεύγοντας υπερβολές όπως ουρλιαχτά χαράς, απότομα επιφωνήματα, άμεσο και σφιχτό δημόσιο εναγκαλισμό κτλ.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε