Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: “Πέταξαν” τραυματία τουρίστα σε… γκαράζ πλοίου!

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: “Πέταξαν” τραυματία τουρίστα σε… γκαράζ πλοίου!

Μεγάλη ταλαιπωρία για Βρετανό τουρίστα που σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, διακομίστηκε τραυματισμένος από τους Παξούς στα Ιωάννινα σε… γκαράζ πλοίου! Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη 29/8/2017.

Ο Βρετανός, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο με μηχανάκι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών, όμως εκεί δεν λειτουργούσε το Αντικονολογικό Εργαστήριο, οπότε ο γιατρός αναγκάστηκε να διαγνώσει…πιθανό κάταγμα μηριαίου οστού, χωρίς να τον υποβάλλει σε ακτινογραφία. 

Ο Διευθυντής Ιατρός του Κέντρου Υγείας έδωσε εντολή για τη διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι στα νοσοκομεία:

“Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας (σαράβαλο 20ετίας) ανέλαβε την διακομιδή του ασθενούς με το καράβι της γραμμής, χωρίς συνοδεία ιατρού, (…) όμως, το ασθενοφόρο δεν εισήλθε στο καράβι γιατί το πλήρωμα του καραβιού δεν δέχθηκε να ταξιδεύσει δωρεάν, χωρίς να πληρώσει εισιτήριο”

Σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ μέλος του πληρώματος δεν επέτρεψε επίσης στον ασθενή να ανεβει στο κατάστρωμα του πλοίου.

Έτσι ο ασθενής παρέμεινε στο γκαράζ του καραβιού πάνω σε φορείο με τον φίλο του χωρίς συνοδό γιατρό…

Αναλυτικά η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ:

«Την Τρίτη 29/8/2017 σε τροχαίο ατύχημα στους Παξούς με μηχανάκι τραυματίστηκε Βρετανός τουρίστας. Μεταφέρθηκε στην Κέντρο Υγείας Παξών.

Στο Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο !!! Χωρίς να γίνει ακτινογραφία ο γιατρός διάγνωσε πιθανό κατώτατο όριο. Ο Διευθυντής Ιατρός του Κέντρου Υγείας έδωσε εντολή για μετακίνηση του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, το οποίο είναι σαράβαλο 20 ετών, ανέλαβε τη μεταφορά με το πλοίο της γραμμής χωρίς συντηρούμενο ιατρό. Ο ασθενής συνοδεύει τον φίλο του.

Το ασθενοφόρο δεν εισήλθε στο καράβι γιατί το σκάφος του πλοίου δεν δέχτηκε να ταξιδέψει δωρεάν, χωρίς να πληρώσει το εισιτήριο !!!

Λογική παράλογος.

Το στέλεχος του καραβιού επίσης δεν επέτρεψε στον ασθενή να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ο ασθενής παρέμεινε στο γκαράζ του καραβιού πάνω σε φορείο με τον φίλο του χωρίς συνοδό ιατρό.

Στην Ηγουμενίτσα που έφτασε στο καράβι, περίμενε και πήρε τον ασθενή όχημα – ασθενοφόρο της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε στην Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.

Οδύσσεια ενός ασθενούς. Ήταν τυχερός που τα τραύματα του δεν ήταν τόσο σοβαρά.
Αν ήταν σοβαρά τραυματισμένος τι θα γινόταν;

Τι πρέπει να μας πει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ και ο Αν. Υπουργός Υγείας;»

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις