Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καθαρά και ασφαλή τα νερά του Αργολικού κόλπου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συμπτώματα δερματίτιδας παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες σε λουόμενους στην παραλία, ‘’Άμμος Μουλά’’ στον Τυρό Κυνουρίας.

Οι λουόμενοι θορυβήθηκαν και επισκέφθηκαν το περιφερειακό ιατρείο Τυρού, όπου αντιμετωπίστηκε το πρόβλημά τους. Η διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησε εκτεταμένους ελέγχους, όχι μόνο στα νερά της παραλίας ‘’Άμμος Μουλά’’ του Τυρού, αλλά και σε όλες τις παραλίες τις Κυνουρίας και Αργολίδας.

Τα δείγματα στάλθηκαν για έλεγχο στο Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το οποίο κατέληξε στο συμέρασμα ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη σύσταση και την ποιότητα του νερού και είναι καθαρά και ασφαλή τα νερά του Αργολικού κόλπου.

Eλήφθησαν δείγματα όχι μόνο νερού, αλλά και από το βυθό, παίρνοντας φύκια και πέτρες από τις παραλίες του Αργολικού κόλπου. “Tα νερά είναι πεντακάθαρα, δεν υπάρχει τοξικό ή ζωικό κατάλοιπο”, προσθέτοντας πως, “δεν προκύπτει κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε στα νερά, ούτε στο βυθό, ούτε στον περιβάλλοντα χώρο”, δήλωσε ο δήμαρχος.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε