Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ξεχάστε τον πόνο και τον φόβο του οδοντίατρου

Νέα θεραπεία σώζει τα δόντια από εξαγωγή. Έτσι βάζει τέλος τον φόβο αλλά και τον πόνο που έχουν οι περισσότεροι με τους οδοντιάτρους!
Είναι γνωστό ότι η περιοδοντίτιδα και οι βλάβες που προκαλεί στα δόντια ουσιαστικά τα καταστρέφουν και η μόνη λύση είναι η επίπονη διαδικασία της εξαγωγής.
 
Επιστήμονες στην οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Οσάκα πειραματίστηκαν με έναν φυσικό αυξητικό παράγοντα και ανέπτυξαν μια θεραπεία η οποία όπως φαίνεται μπορεί να σταματήσει την καταστροφή των δοντιών και να αναγεννήσει τους ιστούς που έχουν υποστεί βλάβες. Η θεραπεία χρησιμοποιεί τον αυξητικό παράγοντα FGF-2 (αυξητικός παράγοντας των ινοβλαστών), μια ουσία του ανθρώπινου οργανισμού που πιστεύεται ότι επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων.
 
Στη συνέχεια δοκίμασαν τη θεραπεία σε 253 ενηλίκους με περιοδοντίτιδα. Οι μισοί από αυτούς υποβλήθηκαν στη θεραπεία με FGF2, ενώ οι υπόλοιποι υποβλήθηκαν σε αγωγή με εικονικό φάρμακο. Οπως αναφέρεται στην επιθεώρηση «Journal of Dental Research», στην οποία δημοσιεύεται η μελέτη, η θεραπεία ήταν αποτελεσματική και οδήγησε στην αναγέννηση των ιστών που είχαν καταστραφεί από την περιοδοντίτιδα.
 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε