Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μποϊκοτάρουν το εμβόλιο οι γιατροί

Ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές εμβολιάστηκαν χθες πρώτη μέρα του εμβολιασμού. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Τα κρούσματα της νέας γρίπης αυξάνονται ανησυχητικά. Γιατροί και νοσηλευτές όμως εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε ότι αφορά το εμβόλιο.

 

Η επίσημη έναρξη του εμβολιασμού χθες δεν βρήκε και την αναμενόμενη ανταπόκριση. Γιατροί και νοσηλευτές “γύρισαν” την πλάτη στο εμβόλιο. Οι περισσότεροι εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι σε αυτό. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εμβολιαστικό κέντρο του Ερυθρού Σταυρού που χορηγήθηκαν μόλις 79 εμβόλια. Μάλιστα τα 20 τα έκαναν χρόνια πάσχοντες που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και όχι ιατρικό προσωπικό! Στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής εμβολιάστηκαν περίπου 60 γιατροί και νοσηλευτές ενώ στο Γενικό Κρατικό μόλις 55!

 
Όσοι μάλιστα πήγαν σε μερικά νοσοκομεία έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν έβλεπαν γιατρούς και νοσοκόμους να μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια με τον τίτλο “Η νέα γρίπη – ο φόβος και η business” !
 
Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμών στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”, Στράτη Πλωματρίτη και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου είπε πως δεν θα εμβολιστεί. Αυτό φυσικά είχε αντίκτυπο στο προσωπικό. Στο “Άγιος Παύλος” δεν εμβολιαστικέ κανείς από τους 750 εργαζομένους. Στο ΑΧΕΠΑ από τους 1.000 εργαζόμενους μόλις οι 40 εμβολιάστηκαν ενω΄στο “Παπαγεωργίου” εμβολιάστηκαν 10 άτομα από…1.200 άτομα προσωπικό!
 
Τα κρούσματα αυξάνονται λεπτό προς λεπτό! Μόλις μέσα σε ένα 24ωρο 1.560 μαθητές από όλη τη χώρα νόσησαν από τον ιό. Μάλιστα είχε ακουστεί η πρόταση να κλείσουν προληπτικά όλα τα σχολεία της χώρας για μία με δύο εβδομάδες. Κανονικά όμως θα κλείσουν για τα Χριστούγεννα και όχι νωρίτερα ανακοίνωσε το βράδυ το υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: “Μολυσμένο” το ασθενοφόρο που μετέφερε την 19χρονη

Τουλάχιστον 176 σχολεία κλειστά λόγω γρίπης

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε