Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέα γρίπη: Εξέπνευσε 14χρονη στο Παίδων. Νεκρός και ένας 56χρονος στη Λάρισα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δύο νέα θύματα της φονικής γρίπης. Τους έξι έφτασαν οι νεκροί στη χώρα μας.

Ένας 56χρονος είναι το τελευταίο θύμα της νέας γρίπης. Ο άνδρας εξέπνευσε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες.

Ο άτυχος άνδρας, που είχε βεβαρημένο ιστορικό είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στις 16 του μηνός

Στα θύματα του ιού Η1Ν1 προστέθηκε δυστυχώς χθες και μία 14χρονη κοπέλα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Η κοπέλα αν και δεν είχε κανένα χρόνιο πρόβλημα υγείας κατέληξε από επιπλοκές που προκάλεσε ο ιός της γρίπης.

Τα νέα θύματα έρχονται να προστεθούν στην τραγική λίστα που μέχρι στιγμής εκτός από τους δύο, περιλαμβάνει μία γυναίκα στις Σέρρες, έναν 30χρονο Αιγύπτιο στο νοσοκομείο Σωτηρία και άλλα δύο άτομα που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Μια 50χρονη γυναίκα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με έντονα τα στοιχεία της γρίπης, υψηλό πυρετό, δύσπνοια και κόπωση, εισήχθη στην Πνευμονολογική κλινική.

Οι εξετάσεις της εστάλησαν στο Ινστιτούτο Παστέρ , το οποίο επιβεβαίωσε εργαστηριακά  ότι έχει προβληθεί από τον ιό Η1Ν1.

Η ασθενής, η κλινική κατάσταση της οποίας είναι ικανοποιητική, νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο απομονωμένο δωμάτιο.

Την ίδια ώρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου, σε σοβαρή κατάσταση και με μηχανική υποστήριξη ο δεύτερος ασθενής, που είναι ένας 55χρονος.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Λάρισας νοσηλεύονται επίσης άλλα δυό άτομα με τη νέα γρίπη ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις για άλλα δύο περιστατικά που κατά τους γιατρούς με βάση την συμπτωματολογία θεωρούνται “ύποπτα”

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε