Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα κρούσματα της γρίπης σε Λάρισα και Λαμία

Νέα κρούσματα της γρίπης σε Λάρισα και Λαμία

Αυξάνονται συνεχώς τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης

Δυναμικά φαίνεται δυστυχώς πως επέστρεψε η γρίπη των χοίρων αφού εκτός από την 53χρονη που εξέπνευσε στις Σέρρες, καθημερινά εμφανίζονται νέα κρούσματα συνανθρώπων μας που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 7 δείγματα από τα συνολικά 36 που στάλθηκαν από όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν θετικά στον ιό Η1Ν1, ενώ 8 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με επιβεβαιωμένη διάγνωση της γρίπης.

Στο νομό Λάρισας τρεις άνθρωποι επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πως έχουν τον Η1Ν1. Πρόκειται για έναν 63 χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, για έναν 40χρονο που μετά τη βελτίωση της υγείας του μεταφέρθηκε από την εντατική σε κλινική του Νοσοκομείου αλλά και για μία 25χρονη που διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, λόγω έλλειψης κλινών στα νοσοκομεία του Νομού.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, νοσηλεύτηκαν 3 ασθενείς με γρίπη Η1Ν1 στο νοσοκομείο της Λαμίας, οι οποίοι έχουν πάρει εξιτήριο, χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα, ενώ αναμένονται απαντήσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου έχουν σταλεί δείγματα, για 3 ακόμη περιπτώσεις που νοσηλεύονται.

Θετικό είναι το γεγονός ότι παρόλο που η δραστηριότητα της γρίπης εμφανίζεται αυξημένη το τελευταίο διάστημα, τα κρούσματα είναι λιγότερα από πέρυσι που ήταν η πρώτη εμφάνιση του ιου στη χώρα μας.

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε