Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα μέτρα για την γρίπη από το υπ. Παιδείας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εβδομήντα σχολεία, τμήματα ή τάξεις είναι σήμερα κλειστά σε όλη την χώρα από τη νέα γρίπη…

…σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Η κα Διαμαντοπούλου υποστήριξε οτι είναι ένας μικρός αριθμός και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός.

“Θέλω να κάνω σαφές ότι τα τμήματα έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, ώστε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της πανδημίας και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο γίνεται περισσότερους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να εμβολιαστούν¨, πρόσθεσε.

Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα.

Συμφωνήθηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τι θα γίνει σε περίπτωση που η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων είναι μέχρι 15 ημέρες αλλά και τι θα γίνει σε περίπτωση που θα έχουμε μεγαλύτερο χρόνο διάρκειας κλειστών τμημάτων ή σχολείων.

Σε περίπτωση που μείνουν κλειστά πάνω από 15 μέρες να μην γίνει περικοπή διδακτέας ύλης αλλά τροποποίηση. Θα υπάρξουν δηλαδή αλλαγές, ώστε τα παιδιά να μη χάσουν την απαραίτητη διδακτέα ύλη.

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που θέτουν οι γονείς.

Υπάρχει έτοιμο υλικό για την εκπαιδευτική τηλεόραση, για διαφορετικές ηλικίες παιδιών, που θα αρχίσει να παρουσιάζεται από τις επόμενες εβδομάδες.

Αποφασίστηκε επίσης σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να αντιμετωπισθεί το θέμα της καθαριότητας και όσον αφορά τις καθαρίστριες αλλά και ως προς το υλικό που διακινείται αυτή τη στιγμή στα σχολεία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΘΕΜΑ NEWSIT : Ανοχύρωτα στην γρίπη τα σχολεία
   

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε