Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο γάμος κάνει τον άνδρα καλύτερο… άνθρωπο;

Ο γάμος κάνει τον άνδρα καλύτερο… άνθρωπο;
Ίσως να ακούγεται παράξενο αλλά οι επιστήμονες θεωρούν πως ο γάμος κάνει καλύτερο άνθρωπο τον άνδρα. Αλήθεια ή ψέματα;
Oι άνδρες τείνουν να έχουν καλύτερη συμπεριφορά όταν είναι παντρεμένοι- τόσο επειδή ο γάμος τούς βοηθά στη βελτίωση του χαρακτήρα τους όσο και επειδή εξαρχής οι πιο καλοί χαρακτήρες είναι εκείνοι που έχουν περισσότερες πιθανότητες να παντρευτούν.
 
Αυτό δείχνει μια νέα μελέτη ειδικών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Αrchives of General Ρsychiatry». Στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί παρακολούθησαν 289 ζεύγη διδύμων ανδρών επί 12 χρόνια (από τα 17 ως τα 29 έτη τους). Περισσότερα από τα μισά ζεύγη αφορούσαν ταυτόσημα δίδυμα. Οπως προέκυψε, από το σύνολο των ανδρών που παντρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης, ποσοστό της τάξεως του 60% εμφάνιζε λιγότερο αντικοινωνική συμπεριφορά στις ηλικίες των 17 και 20 χρόνων. Το γεγονός αυτό μαρτυρεί ότι άνδρες που φέρουν περισσότερα χαρακτηριστικά καλής συμπεριφοράς και κοινωνικότητας έχουν εξαρχής περισσότερες πιθανότητες να παντρευτούν.
 
Παράλληλα τα στοιχεία έδειξαν ότι στην ηλικία των 29 ετών οι άνδρες που παρέμεναν ανύπαντροι είχαν περισσότερα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με όσους ήταν παντρεμένοι. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η διαφορά αυτή φάνηκε να ισχύει ακόμη και μεταξύ των ταυτοσήμων διδύμων.
 
Οπως ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης δρ Αλεξάνδρα Μπαρτ, «οι άνδρες που παντρεύονται είναι εξαρχής λιγότερο αντικοινωνικοί. Και όταν παντρεύονται,εμφανίζουν ακόμη λιγότερα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά».
 
 
Πάντως ότι και να λένε οι επιστήμονες εγώ…δεν παντρεύομαι.

men + diet Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε