Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι 50άρηδες ίσον με δύο 25άρηδες

Το παλιό γνωστό λαϊκό άσμα μπορεί άνετα να προσαρμοστεί στη σημερινή εποχή καθώς μελέτη δείχνει πως ένας 50άρης βάζει κάτω πολλούς με τα μισά του χρόνια.

Είναι πιο δραστήριοι, βγαίνουν περισσότερο και ταξιδεύουν πιο συχνά. Ο λόγος για τους σημερινούς πενηντάρηδες που μάλλον δείχνουν να έχουν πιάσει το νοήμα της ζωής περισσότερο απο τους 25άρηδες που πασχίζουν να χτίσουν καριέρες…

Σύμφωνα με μελέτη του Ιατρικού Ομίλου Benenden που έγινε στη Βρετανία, και την οποία παρουσιάζουν ΤΑ ΝΕΑ οι 50άρηδες βγαίνουν δύο φορές την εβδομάδα, βλέπουν συνολικά τέσσερις φίλους τους ενω σε ετήσια βάση φεύγουν τρία σαββατοκύριακα.

Αντιθέτως, οι 25ρηδες βγαίνουν με το ζόρι μία φορά την εβδομάδα, κατορθώνουν να δουν μόνο τρεις φίλους, ενώ φεύγουν για δύο Σαββατοκύριακα τον χρόνο.

Οι ερευνητές εξηγούν οτι αυτό συμβαίνει επειδή οι προτεραιότητές μας αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Με άλλα λόγια, όταν φτάσουμε και ξεπεράσουμε τα 50, έχουμε πια κατασταλάξει στο τι είναι σημαντικό και προσπαθούμε να γευτούμε όσα παραλείψαμε στη νιότη μας.

Απο την άλλη, οι 25άρηδες παγιδεύονται στις πιέσεις και στις απαιτήσεις της δουλειάς και της καθημερινότητας, οπότε περνούν σε δεύτερη μοίρα άλλες πλευρές της ζωής τους.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι μεσήλικες δειπνούν εκτός σπιτιού κατά μέσον όρο μία φορά την εβδομάδα, απολαμβάνουν χαλαρωτικές βόλτες με τους φίλους τους τρεις φορές τον μήνα και επίσης κάνουν συχνότερα αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό. Επιπλέον, παίρνουν λιγότερες αναρρωτικές άδειες από τη δουλειά, ενώ περισσότεροι από ένας στους τρεις νιώθουν πιο υγιείς παρά ποτέ!

men + diet Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε