Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάνω από 187 σχολεία κλειστά λόγω γρίπης

Κλειστό σχολείο λόγω της νέας γρίπης ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα σχολεία μιας και τα κρούσματα γρίπης πολλαπλασιάστηκαν.

Τουλάχιστον 187 σχολεία έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα και καθημερινά ο αριθμός αυτός αυξάνεται, με το πανδημικό κύμα της νέας γρίπης να φαίνεται πως ξεκινά από τα ελληνικά σχολεία. 

Ανακοινώθηκε ότι από την Πέμπτη είναι κλειστά πολλά σχολεία στην Ελλάδα. Τα σχολεία αυτά θα είναι κλειστά για μία εβδομάδα.

Δείτε το βίντεο με τα σχολεία που κλείνουν λόγω γρίπης

Εν τω μεταξύ, ο ιός της νέας γρίπης διαγνώστηκε σε δίδυμα αδέλφια που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Βιέννης. Αυτός ήταν ο πρώτος σταθμός της σχολικής εκδρομής της Γ’ Τάξης του 14ου Λυκείου Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι μαθητές συνέχισαν την εκδρομή τους στην Πράγα. Χθες βράδυ όμως άλλοι 20 από αυτούς παρουσίασαν υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκαν για εξετάσεις σε νοσοκομείο της τσεχικής πρωτεύουσας.

Οι συνολικά 47 μαθητές και μαθήτριες, με τη συνοδεία τεσσάρων καθηγητών τους, ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή για την ετήσια 7ήμερη εκδρομή τους. Η εκδρομή γίνεται τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο τους φθινοπωρινούς μήνες και όχι την άνοιξη, ώστε να μπορούν τα παιδιά αναπόσπαστα να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
 
Οι δύο μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στον ιό παρέμειναν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας μαζί με έναν από τους συνοδούς καθηγητές. Αργά το βράδυ έφτασε εκεί ύστερα από ενημέρωσή του και ο πατέρας των μαθητών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπτωματολογία τους είναι ήπια και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
 
Για τα περιστατικά ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια η υπουργός Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου.
Η τελευταία επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία στην Πράγα και της ζήτησε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.
 

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε