Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πενήντα νεκροί από τη νέα γρίπη στη Σερβία

Νέα γρίπη ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μόνο 62.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στη Σερβία.

Πενήντα θάνατοι που οφείλονται στη γρίπη Α (H1N1) έχουν καταγραφεί στην Σερβία, δήλωσαν σήμερα οι σερβικές υγειονομικές αρχές, ενώ περίπου 62.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια των πρώτων δέκα ημερών της εκστρατείας εμβολιασμού.

Πεντακόσιες ενενήντα περιπτώσεις μόλυνσης από τον ιό αυτό έχουν επιβεβαιωθεί στη Σερβία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης από τον ιό μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος.

Η Σερβία έχει κηρύξει στις 11 Νοεμβρίου, σε κατάσταση επιδημίας του ιού H1N1 της γρίπης ολόκληρη την επικράτειά της. Νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα έλαβαν 140.000 δόσεις του εμβολίου, που προορίζονται κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως τα άτομα με χρόνιες ασθένειες, οι έγκυες γυναίκες, τα παιδιά, και οι υπάλληλοι.

Μόνο 62.727 άτομα, ωστόσο, έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρχές μπορούν να ακυρώσουν το συμβόλαιό τους με την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis, που αφορά συνολικά 3 εκατομμύρια δόσεις.

Οι αρχές αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να αρχίσουν τις σχολικές διακοπές δέκα ημέρες νωρίτερα για να αποφευχθεί η εξάπλωση της γρίπης. Οι διακοπές έτσι άρχισαν στις 18 Δεκεμβρίου αντί για τις 30 και θα διαρκέσουν έως τις 11 Ιανουαρίου.

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε