Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πιο εύκολη η αντιμετώπιση του καρκίνου στις γυναίκες

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά γονίδια που σχετίζονται με το φύλο με συνέπεια ο καρκίνος

του πνεύμονα να είναι λιγότερο πολύπλοκος και πολύ πιο διαφορετικός από εκείνον που πλήττει τους άνδρες.
Η μελέτη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου Ντιούκ της Β.Καρολίνα. Οι Αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 787 ασθενών με καρκίνο των πνευμόνων και ανέλυσαν το DNA τους.
Διαπίστωσαν, όπως είπαν, ότι “η βιολογία του γυναικείου καρκίνου είναι δραματικά διαφορετική από του ανδρικού”, καθώς ανακάλυψαν ότι στις γυναίκες η ασθένεια είναι πολύ λιγότερο πολύπλοκη.
Τώρα υπάρχουν ελπίδες να υπάρξουν καλύτερα γενετικά τεστ για τον καρκίνο, προκειμένου να καθορίζεται η γενετική “υπογραφή” του καρκινικού όγκου σε κάθε ξεχωριστό ασθενή και να δίνονται ειδικά φάρμακα, που θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την χημειοθεραπεία.
Δυστυχώς ο καρκίνος του πνεύμονα σκοτώνει κάθε χρόνο 1.300.000 ανθρώπους στον κόσμο καθώς οι ασθενείς καταλαβαίνουν πολύ αργά ότι πάσχουν με αποτέλεσμα το ποσοστό επιβίωσης να μην ξεπερνά το 15%.
Τώρα και μετά τις τελευταίες ανακαλύψεις οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να … ταιριάξουν ένα φάρμακο για κάθε ασθενή.
Ήδη ορισμένες φαρμακευτικές εταιρίες προσφέρουν τέτοια φάρμακα, τα οποία “στοχεύουν” σε επιμέρους γενετικές μεταλλάξεις που προκαλούν καρκίνο. 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε