Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πως να μειώσετε τις πιθανότητες για εγκεφαλικό με τις τροφές!

Πως να μειώσετε τις πιθανότητες για εγκεφαλικό με τις τροφές!

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Σουηδοί ερευνητές, οι οποίοι τονίζουν ότι η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, βοηθάει τους ανθρώπους να μην πάθουν εγκεφαλικό, ιδίως ισχαιμικού τύπου.

Οι τροφές που περιέχουν μαγνήσιο σε μεγάλες ποσότητες, είναι τα πράσινα λαχανικά, τα πλήρη δημητριακά, οι ξηροί καρποί και τα φασόλια.

Το δείγμα που κάλυψε η έρευνα άγγιζε τους 250.000 ανθρώπους. Επικεφαλής ήταν η καθηγήτρια Σουζάννα Λάρσον του Ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, και δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο περιοδικό κλινικής διαιτητικής “American journal of clinical nutrition”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε