Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Προβληματίζουν τα κρούσματα ενδονοσοκομειακής λοίμωξης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έντονος προβληματισμός στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από την αύξηση κρουσμάτων ενδονοσοκομειακής λοίμωξης εξαιτίας του μικροβίου Klebsiella pneumo, ενός από τα πλέον ανθεκτικά μικρόβια που βρίσκουν την “όαση τους” στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Μοσχοβάκη, δώδεκα είναι οι ασθενείς που μολύνθηκαν από το μικρόβιο τον τελευταίο χρόνο εκ των οποίων έξι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τρεις στην παθολογική κλινική, δύο στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού ενώ ένα περιστατικό εντοπίστηκε στο Χειρουργικό Ιατρείο.

Το ανησυχητικό είναι πως τον τελευταίο μήνα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων η οποία μάλιστα “αγκαλιάζει” όλα τα προαναφερόμενα τμήματα του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Τόσο για τον ίδιο τον ασθενή όσο όμως και για την τοπική κοινωνία το Klebsiella pneumo θεωρείται επικίνδυνο εάν δεν εντοπισθεί και αντιμετωπισθεί με ισχυρά αντιβιοτικά εγκαίρως. Για τον μεν ασθενή στην περίπτωση που η υγεία του είναι επιβαρυμένη, για την δε κοινωνία, διότι μέσω των επισκεπτηρίων υπάρχει η δυνατότητα μετάδοσής του.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει δώσει εντολή για απολύμανση των χώρων των ασθενών και απομόνωσης των ασθενών με στόχο τον απόλυτο έλεγχο τυχόν εξάπλωσης του μικροβίου.

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε