Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε ύφεση παγκοσμίως η νέα γρίπη αλλά…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο βόρειο τμήμα της Αφρικής, σε Μαρόκο και Αίγυπτο η ασθένεια παρουσιάζει μείωση καθώς και στην Ασία, με βάση τα στοιχεία του ΠΟΥ.

Η πανδημία της γρίπης των χοίρων Η1Ν1 συνεχίζει να παρουσιάζει ύφεση παντού στον κόσμο, αλλά ήδη και την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε το θάνατο σε 463 ασθενείς (σε παγκόσμιο επίπεδο), σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στον οποίο αναφέρεται ότι συνολικά από την αρχή της εμφάνισης της νόσου 15.174 άνθρωποι από όλες τις χώρες έχασαν τη ζωή τους.

“Στις 31 Ιανουαρίου του 2010 πάνω από 209 χώρες, εδάφη και κοινότητες ανακοίνωσαν την εμφάνιση του ιού Η1Ν1 ενώ οι θάνατοι που προκλήθηκαν από τη νόσο ανέρχονται στους 15.174”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ.

“Στις περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου σημειώνεται μείωση της εμφάνισης της νόσου μετά από την μεγάλη άνοδο που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2009”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ωστόσο η νέα γρίπη επικρατεί της παραδοσιακής εποχιακής γρίπης, ενώ οι περιοχές όπου η νέα γρίπη έκανε πολύ έντονα την εμφάνισή της παραμένουν οι ΗΠΑ (βόρεια και νότια) με 7,261 θανάτους (+95 την τελευταία εβδομάδα) η Ευρώπη με 3.605 θανάτους (+176 την τελευταία εβδομάδα) και τέλος η Ασία στην πλευρά του Ειρηνικού με 3.127 θανάτους (+146 την τελευταία εβδομάδα).

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε