Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στους δρόμους κατεβαίνουν γιατροί κι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Στους δρόμους κατεβαίνουν γιατροί κι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Με καταλήψεις σε γραφεία διοικητών και συλλαλητήρια απαντούν στα μέτρα που προωθούνται. Πρόταση για γενική απεργία την επόμενη εβδομάδα.

Κάλεσμα για απεργιακό αγώνα διαρκείας αμέσως μόλις ανακοινωθούν τα νέα οικονομικά μέτρα, απευθύνει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία σε κοινή συνεδρίαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, γιατροί και εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σε γραφεία Διοικητών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και θα συμμετάσχουν στη μοτοπορεία των ΟΤΑ, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Καραϊσκάκη.

Την Πέμπτη διοργανώνεται συλλαλητήριο 11:00- 15:00 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Το Σάββατο, οι υγειονομικοί διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18:00 σε συντονισμό, όπως αναφέρουν, με τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους και με σύνθημα «να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας -να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία- κανένας μόνος του στην κρίση».

Για την επόμενη εβδομάδα υπάρχει πρόταση για προκήρυξη γενικής απεργίας και στήριξης και συμμετοχής στις καταλήψεις, που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ στα δημαρχεία.

Διαβάστε
Στα χαρακώματα οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με τον Μ. Σαλμά

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε