Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Συνολικά 28 νεκροί από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα

Μαθητές με μάσκες διαβάζουν έξω από το κλειστό σχολείο ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μαθητές με μάσκες διαβάζουν έξω από το κλειστό σχολείο ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τη νέα γρίπη είναι 28.

Άλλες δύο γυναίκες που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ, έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας συνολικά σε τρεις τους θανάτους εντός 24ώρου.

Πρόκειται για μία γυναίκα 67 ετών με ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας και μία γυναίκα 47 ετών, χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ο θάνατος μίας ακόμα γυναίκας 49 ετών η οποία έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη, στένωση μιτροειδούς και παχυσαρκία.

Επίσης, τρις ασθενείς που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης μπήκαν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για έναν άνδρα 52 ετών, χωρίς υποκείμενο νόσημα, ένας άνδρας 74 ετών με ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη και μία γυναίκα 37 ετών, το ιστορικό της οποίας εξετάζεται.

Την ίδια ώρα, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι “βρισκόμαστε σε ανοδική φάση του επιδημικού κύματος, με πολύ  υψηλή δραστηριότητα της γρίπης”, Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.463. Τα μισά  καταγράφονται στην Αττική (4.280) και ακολουθούν  η Μακεδονία με 1.120 και η Κρήτη με 667 κρούσματα.

Επίσης επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως ο ιός Η1Ν1 «προτιμά» παιδιά και νέους. Σχεδόν το ένα τρίτο των ασθενών είναι από 15 έως 29 χρόνων, ενώ πάνω από 1000 κρούσματα αφορούν σε παιδιά 10 – 14 ετών.

Την περασμένη εβδομάδα 90 στις 1000 ιατρικές επισκέψεις αφορούσαν περιστατικά  γρίπης. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ αυξημένο τόσο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα όσο και σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Μέχρι και την Τέταρτη 2 Δεκεμβρίου, είχαν εμβολιαστεί συνολικά 155.096 άτομα και λειτουργούν 439 κέντρα εμβολιασμού. Που μπορείτε να εμβολιαστείτε.

Δείτε επίσης τις πρώτες παρενέργειες από τον εμβολιασμό για τη νέα γρίπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

111 θάνατοι στη Γαλλία από τη νέα γρίπη

Ολα τα σχολεία που κλείνουν από αύριο
10 εκατ. Ευρωπαίοι εμβολιάστηκαν


Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε