Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τα εμβόλια κατά της γρίπης υπάρχουν – Γιατί δεν έγινε καμπάνια από το υπουργείο Υγείας – ‘Ηδη μετράμε 62 νεκρούς!

Τα εμβόλια κατά της γρίπης υπάρχουν – Γιατί δεν έγινε καμπάνια από το υπουργείο Υγείας – ‘Ηδη μετράμε 62 νεκρούς!

– ‘Εχουν εμβόλια εκατομμυρίων και σκονίζονται στις αποθήκες
– Η μόνη κίνηση ήταν να ανοίξουν αν χρειαστεί στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία
– Τις τελευταίες ημέρες άρχισε να “παίζει” ενημερωτική καμπάνια στα ΜΜΕ
– Τι δηλώνει στο Newsit ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας

Είμαστε ήδη στα μισά του 2ου μήνα του χρόνου και μετράμε 62 νεκρούς από τη γρίπη. Οι εντατικές είναι γεμάτες ασθενείς και όλοι αναρωτιούνται γιατί τα εμβόλια “κάθονται” στις αποθήκες!

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ολιγώρησε. Δεν έγινε καμμία καμπάνια ενημέρωσης για την γρίπη, λές και έχει εξαφανιστεί από τον πλανήτη. Δεν έγινε καμμία κρούση στα ΜΜΕ να ενημερώσουν το κοινό και να σπεύσουν οι ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν.

Είναι απορίας άξιον πως το Δημόσιο ενώ έχει σπαταλήσει εκατομμύρια ευρώ και έχει ήδη στην φαρέτρα του τα όπλα για να καταπολεμήσει την γρίπη που αποδεδειγμένα σκοτώνει, κάνει σα να μην υπάρχουν! Και μέρα με την ημέρα βλέπουμε συνανθρώπους μας να ξεψυχούν είτε είναι σε ομάδες υψηλού κινδύνου, είτε όχι από τη νέα γρίπη.

‘Ηδη μετράμε πάνω από 60 νεκρούς και στην εντατική είναι τουλάχιστον 108 άνθρωποι! Και όμως, οι συνεντεύξεις δίνουν και παίρνουν, αλλά καμπάνια καμμία.

Κανείς δεν είχε υποψιαστεί οτι και φέτος θα θρηνούσαμε τόσους νεκρούς από τη νέα γρίπη. Ούτε καν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας….

Και μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ και ενώ η γρίπη παραμένει ακόμα σε έξαρση συνέβη το εξής:

Ακόμα και ενα κάποιος ήθελε τον τελευταιο μήνα να εμβολιαστεί, ακόμα κι αν ήθελε να θωρακίσει τον εαυτό του δεν θα μπορούσε να το κάνει τόσο εύκολα, αφού οι γιατροί απεργούσαν. Αλλά ούτε κι αυτό ήταν στους υπολογισμούς του συνήθως οργισμένου, πάντα με τους άλλους υπουργού Υγείας.

Και να σκεφτεί κανείς οτι ζητήθηκε από το Newsit η θέση του υπουργού αλλά η απάντηση ήταν αρνητική και μας παρέπεμψαν στον γ.γ. Δημόσιας Υγείας και σε 2 γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο κ. Αντώνης Δημόπουλος, “Σε αυτούς που μας κατηγορούν ότι μας ξέφυγε το θέμα της γρίπης απαντώ ότι έχουμε και απόλυτη εγρήγορση και επικοινωνήσαμε το θέμα σε κάθε τόνο και με καθε σοβαρότητα, ενημερόντας καθημερινά μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. ‘Εχω την αίσθηση ότι επικοινωνιακά ενημερώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο. Το θέμα ειναι ότι ο κόσμος απο πέρυσι ανέπτυξε μια δυσπιστία για το εμβόλιο η οποία δεν μπόρεσε να ξεπεραστεί. ‘Ηταν και ηπιας μορφής η εκδήλωση της νόσου μέχρι αρχές Γενάρη που έκανε τον κόσμο να μην μας πολυπιστεύει. Αυτό ήταν όλο. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με το πως επικοινωνήσαμε το θέμα, με όρους σοβαρότητας τις τελευταίες 4 εβδομάδες, ενημερώνουμε καθημερινά προς πάσα κατεύθυνση και λόγω των απεργιών δώσαμε και μέσω των νοσοκομείων δωρεάν φάρμακα και εμβόλια.”

Στην ερώτηση αν τα εμβόλια που είχαμε στις αποθήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή έχουν λήξει ο γ.γ απάντησε πως δεν έχουν λήξει ουτε τα εμβόλια ούτε τα αντιϊκά φάρμακα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

‘Οσο για τα σχολεία και να πρέπει να κλείσουν είπε: “Μέχρι τώρα δεν έχει υποδειχθεί από τους επιστημονες η ανάγκη να πάρουμε μέτρα όπως περυσι για κλεισιμο των σχολείων.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θερίζει η νέα γρίπη 62 οι νεκροί- 14 νεκροί από το Σάββατο! – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε