Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Τα γουρούνια θα σώσουν ανθρώπινες ζωές!”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Οι Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα τον περασμένο χρόνο θα ήταν σήμερα ζωντανοί

αν είχε γίνει νωρίτερα η ανακάλυψη πως είναι δυνατή η μεταμόσχευση πνεύμονα από χοίρο σε άνθρωπο.
Καταπληκτική χαρακτήρισαν την ανακάλυψή τους οι γιατροί του After Hospital που κράτησαν για ώρες “ζωντανούς” τους πνεύμονες χοίρου χρησιμοποιώντας αίμα ανθρώπου.
“Έξι ώρες μετά το ξεκίνημα του πειράματος, οι πνεύμονες του χοίρου εξακολουθούσαν να λειτουργούν κανονικά, όπως στην αρχή του πειράματος. Το αίμα εισήλθε στους πνεύμονες χωρίς οξυγόνο και βγήκε με οξυγόνο, ακριβώς όπως είναι η ομαλή λειτουργία των πνευμόνων. Πρόκειται για μια αξιόλογη εξέλιξη, αν συγκρίνει κανείς το αποτέλεσμα του σημερινού πειράματος με εκείνα των τελευταίων είκοσι χρόνων”.
Προηγούμενα πειράματα απέτυχαν και μέσα σε 10 λεπτά οι πνεύμονες των χοίρων ήταν νεκροί. Υπολογίζεται ότι, αν η αρχική επιτυχία συνεχιστεί και υπερπηδηθούν ορισμένα άλλα εμπόδια, τα μοσχεύματα των χοίρων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός των επόμενων πέντε ετών.
Η πιθανότητα της μεταμόσχευσης πνευμόνων χοίρου στο ανθρώπινο σώμα έχει διχάσει ωστόσο την ιατρική κοινότητα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέτουν ηθικό θέμα.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε