Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τέλειο χαμόγελο χωρίς τροχό και σιδεράκια

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Τέλεια, λευκά και… ίσια δόντια χωρίς τον ενοχλητικό τροχό και τα αντιαισθητικά σιδεράκια υπόσχονται οι επιστήμονες που παίρνουν μέρος στο συνέδριο αισθητικής οδοντιατρικής στη Θεσσαλονίκη.

Χάρη στις νέες τεχνολογίες και τα νέα υλικά ο εξειδικευμένος οδοντίατρος μπορεί με ελάχιστα παρεμβατικές μεθόδους να αλλάξει το χρώμα των δοντιών ή να διορθώσει όσα είναι στραβά χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τα ενοχλητικά σιδεράκια και χωρίς να χαλάσει η αδαμαντίνη των δοντιών.
“Αυτό επιτυγχάνεται με πολύ λεπτές όψεις πορσελάνης πάχους μόλις 0,08 mm, οι οποίες έχουν οπτικές και μηχανικές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές της αδαμαντίνης και τις οποίες κατασκευάζει ο οδοντοτεχνίτης με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή” λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής
Ο οδοντίατρος παίρνει τα μέτρα των δοντιών και στη συνέχεια ο οδοντοτεχνίτης κάνοντας χρήση της τεχνολογίας CAD/DAM σχεδιάζει στον υπολογιστή του και δημιουργεί τις όψεις πορσελάνης. Στη συνέχεια κατασκευάζονται οι τελικές όψεις πορσελάνης και αφού γίνει μια ειδική διαδικασία κατεργασίας της επιφάνειας του δοντιού, τις περισσότερες φορές χωρίς να χρειαστεί τρόχισμα, επικολλούνται με ειδική κόλλα.
Οι όψεις αυτές είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές καθώς η διάρκεια ζωής τους φτάνει μέχρι και τα 40 χρόνια.
Το κόστος πάλι είναι μάλλον τσουχτερο, τουλάχιστον για την ώρα, καθώς κυμαίνεται από 450 ως 500 το δόντι.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε